28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Tri i pol sestre prvi put pred publikom

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” Vinkovci večeras je odigrana premijera predstave „Tri i pol sestre” prema tekstu Petre Cicvarić u režiji Peđe Gvozdića.

Nakon predstave „Tena – kronika raspada jedne ljepote” te dječjih predstava “Oprosti za Božić” i “Vitez željeznoga srca”, četvrta je to premijerna predstava vinkovačkog kazališta u sezoni 2021./2022., a riječ je o o koprodukciji s Gradskim kazalištem „Zorin dom” Karlovac.

Glumačku postavu čine: Petra Cicvarić, Martina Stjepanović, Matea Marušić i Lovorka Trdin. Mlade glumice nadahnuto tumače četiri sestre: Daliju, Melitu, Mirtu i Moranu u komediji s elementima drame, svojevrsnoj „dramediji, kako predstavu opisuje Petra Cicvarić.

Kostimografiju potpisuje Morana Petrović, scenografiju Peđa Gvozdić, scenski pokret Maja Huber, a dizajn plakata Goran Glavač.

„Tri i pol sestre” je obiteljska priča o uspomenama, ali i tajnama. Riječ je o četiri potpuno različite sestre kojima je nedavno preminula majka ostavivši im nekoliko kovčega punih raznih uspomena, a kako to često biva, uspomene kriju i jednu obiteljsku tajnu.

Reprizna izvedba u Vinkovcima najavljena je za sutra u 20 sati, a nakon vinkovačke premijere, koja je ujedno i praizvedba, najavljena i ona karlovačka. Tamošnja publika „Tri pol sestre” moći će pogledati 29. travnja.

Gradsko kazlište „Joza Ivakić” Vinkovci i Gradsko kazalište „Zorin dom” Karlovac imaju dugogodišnju dobru suradnju, koja je intenzivirana za vrijeme ravnateljstva Srećka Šestana, a vinkovačko kazalište s ravnateljem Zdenkom Rečićem uspješno ju nastavlja i s Irenom Božićević, koja je ravnateljica karlovačkog kazališta od 2019. godine. Zanimljiv je i podatak kako je u kazališnom parku ispred Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci zasađeno i drvo prijateljstva ova dva kazališta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno