20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Tribine nastavljene u Mjesnim odborima Stjepan Radić, Mirkovci i Lenije

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Javne tribine „Zajedno za bolje sutra“ danas su održane u Mjesnim odborima Stjepan Radić, Mirkovci i Lenije. Kao i u prethodnim Mjesnim odborima i u ovim dijelovima grada većina zahtjeva građana je riješena, a neka od pitanja i prijedloga koja su se danas mogla čuti su ona vezana uz odlaganje otpada, rekonstrukciju ulica i pješačkih staza te rasvjetu.

Na prošlogodišnjoj tribini građani Mjesnog odbora Stjepana Radića imali su brojne zahtjeve, no u vremenu do ove današnje, većina ih je riješena. Zahtjevi su se uglavnom odnosili na asfaltiranje staze u Istarskoj ulici, betoniranje staze u ulici Katarine Kotromanića i postavljanje klupa i rasvjete uz biciklističku stazu prema brani. Zahtjevi su uzeti u obzir, ali se radi i dalje i u tijeku su radovi na nekoliko stvari.

„Trenutno se rekonstruira ulica Ruđera Boškovića, u planu je projektiranje novog dječjeg i nogometnog igrališta gdje će se mladi moći okupljati i družiti. Problema ima, ali oni su sada uglavnom manji i većinom je to odlaganje smeća“, rekao Stipe Matej Babić, predsjednik MO Stjepana Radića.

Slični problemi muče i građane Mjesnog odbora Mirkovci. Predsjednica Marija Purić pohvalila je suradnjom s Gradom, istaknuvši kako reagiraju na sve zamolbe građana, a dodaje kako su i u ovom dijelu grada problemi oko odlaganja i odvoza smeća veći nego što bi trebali biti.

„U tijeku su radovi u Osnovnoj školi Nikole Tesle, po zahtjevu škole radi se i rasvjeta po ulicama i njihovo asfaltiranje, postavljen je ležeći policajac u ulici 22. lipnja te moderno igralište u Vukovarskoj ulici u naselju Prišinci. U tijeku su i vodokomunalni radovi u naselju i izgradnja pješačkih staza u Dunavskoj ulici i u Ulici Bare“, pojasnila je Purić.


Svoju riječ dali su i građani Mjesnog odbora Lenije koji su uz neke nove zahtjeve i ideje, dali i jako puno pohvala. Spominjali su se tu problemi laveža pasa, nedostatka poštanskog ureda ili ljekarne, ali i kasnonoćna okupljanja mladih uz obale Bosuta koja stanovnicima tog područja zadaju brojne probleme. Gradonačelnik je istaknuo kako se na svemu radi, a uz potporu i dogovor s predsjednik MO-a Daliborom Šandrkom, nastojat će da i u ovom dijelu grada građani budu što zadovoljniji.

Glavni uvjet je rekonstrukcija Genscherove ulice kako bi mogli biti riješeni problemi s odvodnjom, pogotovo s onim dijelom Kanovaca gdje je za obilnijih kiša bilo velikih problema. Već ovih dana bit će promijenjena i rasvjeta te ograda na mostu, a bit će uređene i staze.

Pitanja je dosta, potreba ima, ali možemo se pohvaliti da smo od proteklih tribina dosta toga napravili. Sinergija s građanima do sada se pokazala odličnom, a vjerujem da će se tako nastaviti i na preostalim tribinama. Nadam se da ćemo kroz naredne proračune imati jednu bolju situaciju i ove sastanke iskoristiti za druženja i razgovor o nadogradnji, a ne više o komunalnim problemima“, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno