24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

U Andrijaševcima održana druga radionica projekta Plovidba svijetom mašte

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Andrijaševcima je održana i druga radionica projekta „Plovidba svijetom mašte koji je Općina Andrijaševci pokrenula u suradnji s Osnovnom školom Ivane Brlić – Mažuranić”.

Radionica se sastojala od dva dijela. Prvi su dio radionice vodile učiteljice hrvatskoga jezika, a cilj je radionice bilo pisanje monologa i dramskih igara u kojima su se djeca u svojim proznim literarnim radovima poigrala s poznatim likovima iz bajki Ivane Brlić – Mažuranić pa su tako Rokovce i Andrijaševce posjetili Regoč, Kosjenka, Malik Tintilinić, Gita, Hlapić. Ti su poznati likovi stavljeni u novo okruženje, plovili su Bosutom, pričali s ribičima i učenicima, divili se Rokovačkim zidinama, Bosutu, upoznavali Rokovce i Andrijaševce. Bilo je doista zanimljivo pratiti kreativna rješenja koja su učenici primijenili u svojim proznim radovima.

Učenici su u opuštenom i zabavnom ozračju pročitali svoje monologe i dramske igre i iskazali svoje dojmove s radionice zaključivši da je bilo vrlo zanimljivo poigrati se s poznatim likovima Ivane Brlić – Mažuranić.

Članica povjerenstva je nakon pročitanih radova zaključila kako bi se ovakvi kvalitetni dječji radovi mogli iskoristiti kao materijal za promidžbu Općine Andrijaševci.

Spomenimo kako je projektom predviđena još jedna, završna radionica, koja će biti održana krajem lipnja na Fedošu, Festivalu dramskih družina osnovnih škola koji se održava u okviru Bosutskih dana, odnosno Dana Općine Andrijaševci.

Cilj ovoga projekta je poticanje osnovnoškolaca na aktivno sudjelovanje u kulturi, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju, poticanje učenika na iskazivanje vlastitih stavova te ih u konačnici osposobiti za cjeloživotno učenje. Pokretanjem ovakvih projekata Općina Andrijaševci na dobrom je putu da te ciljeve i postigne.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno