20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

U Andrijaševcima početkom ožujka počinju pripreme za maturu

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Maturanti diljem Hrvatske prvim ispitima državne mature pristupit će od 31. svibnja. Tri obvezna predmeta raspoređena su kroz lipanj. Prvo je na redu Engleski jezik 2. lipnja dok su Hrvatski jezik i književnost te Matematika na rasporedu na samom kraju, točnije 23., 24. i 27. lipnja.

Iako srednjoškolci koji žele upisati zahtjevnije fakultete s pripremama za maturu kreću puno ranije, nikada nije naodmet dodatno ponoviti svo potrebno gradivo pred sami „dan D”.

Općina Andrijaševci već godinama svojim maturantima omogućava pripreme za maturu, s kojima će ove godine krenuti, ako to dozvole epidemiološke mjere, već početkom ožujka. Besplatne su, ponavljat će se gradivo tri, ranije navedena glavna predmeta, a ako bude potrebe i pokaže se interes pripremat će se i iz izbornih predmeta kao što su biologija, fizika i kemija.


Svoje znanje na mlađe generacije nesebično se prenijeti tri nastavnice. Za Hrvatski jezik zadužena je Višnjica Sorčik, „muke po brojevima” pokušat će olakšati Helena Bošković dok će svoje znanje engleskog jezika prenijeti Zrinka Petković. „Već godinama organiziramo pripreme za maturu, to je naš način pomoći maturantima kako bi što bolje riješili maturu. Ponavljanje je majka znanja, a prema iskustvima iz prijašnjih godina, jasno je kako su im pripreme od velike pomoći što potvrđuje i podatak da nitko od polaznika nije pao ispit”, rekla nam je profesorica Hrvatskog jezika u vinkovačkoj gimnaziji Višnjica Sorčik dodavši kako još uvijek nisu točno određeni termini održavanja, a poziv je upućen kako bi se vidjelo koliko ima zainteresiranih.

Maturanti se do 18. veljače, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, mogu prijaviti na e-mail:opcina-andrijasevci@vk.htnet.hr ili osobno u prostorijama Općine na adresi Vinkovačka 6.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno