18 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

U božićnoj utrci sudjelovat će 35 ekipa

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U organizaciji Vinkovci HALF marathona sutra će se održati adventska ekipna utrka u kojoj će sudjelovati 35 ekipa. Poderane gaće, rakija, fritule, kuhano vino, kobasice, čvarkuše, pivo izazovi su ove utrke koja završava alkotestom. Start je zakazan u 18 sati ispred topa kod Muzeja, a na istom će mjestu i završiti.

Ruta se sastoji od šest kontrolnih točki, a ukupna dužina je 600 metara. Sadržajno su povezane i prolaze se prema zadanom redoslijedu, degustacija je dio same utrke, a tko preskoči zadatak, dobit će kazneno vrijeme. U prvoj točki svaka ekipa mora pojesti šest poderanih gaća kako bi dobila natjecateljsku majicu i kemijsku olovku dok će u drugoj morati popiti šest rakija kako bi dobili kuvertu sa zadatcima koje će rješavati nakon utrke. U sklopu treće i četvrte kontrola točke natjecatelji će morati pojesti šest fritula i zaliti ih s tri čaše kuhanog vina. U petoj, već zasigurno „veseli” natjecatelji moraju pojesti po tri kobasice i čvarkuše dok će na šestoj ekipa morati popiti tri piva kako bi dobila zagonetku s tri termina pomoću kojih moraju odgonetnuti rješenje, a to su osoba ili pojam vezani uz Vinkovce.

Imaju tri besplatna pokušaja pogađanja nakon čega za svaki sljedeći pokušaj moraju popiti tri piva i tako za svaki idući termin. Nakon što uspješno riješe zagonetke, počinju potragu za blagom. Nakon uspješnog pronalaska, ekipa dolazi u ciljnu ravninu gdje će policija s alkotestom mjeriti razinu alkohola u krvi. Zbroj svih promila u ekipi čini broj koji će se dodati ukupnom vremenu, a pobjednici će biti oni s najbržim vremenom.

Iz Vinkovci HALF marathona pozivaju sve sudionike na dobrovoljnu uplatu donacije na račun Dječjeg doma sv. Ana koji brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, projektom „Učionica za život” namjeravaju opremiti i urediti zasebnu stambenu jedinicu za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, uz izravne uplate na račun Dječjeg doma broj računa: HR9623900011100014809, opis uplate „donacija – učionica za život”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno