Nakon što je jučer objavio imena nositelja lista, Miroslav Škoro i Domovinski pokret danas su predali DIP-u liste za parlamentarne izbore. Uz tamburaše su stigli na Markov trg. Miroslav Škoro i Domovinski pokret prije podneva su stigli na Markov trg kako bi DIP-u predali liste za parlamentarne izbore. Točno u podne ušli su u zgradu Sabora gdje su potpredsjednici DIP-a Ani Lovrin predali liste.

Odmah su upozoreni na epidemiološke mjere kojih se treba pridržavati i prilikom predaja lista.  Prema pravilima DIP-a zaprimanju će moći prisustvovati najviše deset osoba, predaja listi obvezno se mora najaviti, a u prostoriji u kojoj će se to događati zabranjeno je zadržavanje svima osim osobama koje liste predaju.

Predlagatelji listi za deset izbornih jedinica su Domovinski pokret Miroslava Škore, Hrvatski suverenisti, Blok za Hrvatsku, Hrvatska konzervativna stranka, HRAST – pokret za uspješnu Hrvatsku, Stranka umirovljenika i Zelena lista.

Domovinski pokret jučer je objavio imena nositelja. Miroslav Škoro će biti na čelu liste druge izborne jedinice. U prvoj izbornoj jedinici listu će predvoditi Zlatko Hasanbegović, treću Davor Dretar, a četvrtu Vesna VučemilovićIvan Penava bit će nositelj u petoj izbornoj jedinici, a u šestoj Stjepo Bartulica. Sedmu će predvoditi Slaven DobrovićKarla Korta bit će prva na listi u osmoj, a Hrvoje Zekanović u devetoj izbornoj jedinici. Desetu će nositi Ruža Tomašić, a u 11. će na čelu biti Željko Glasnović.

Danas je u Državo izborno povjerenstvo predano još nekoliko lista:

Više podataka možete pronaći na:

https://www.izbori.hr/sabor2020/kandid/1/