U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je 15 novozaraženih koronavirusom, ukupno je zabilježeno 2176 slučajeva zaraze, a jedna je osoba preminula u KBC-u Osijek od covida-19, čime se ukupan broj preminulih popeo na 87, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Dodao je kako je dosad ozdravilo 1726 osoba. 

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kako na Braču od danas stupa na snagu zabrana napuštanja prebivališta koja će trajati 14 dana. Također je dodao da se hrvatskim građanima omogućuje odlazak u inozemstvo te da će strani državljani, uz opravdane razloge, moći doći u Hrvatsku, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Najavio je i kako se omogućuje ostvarivanje kulturnih manifestacija i proizvodnje audivizualnih sadržaja.

“Preporuke će biti vrlo brzo objavljene, odnose se na publiku te na proizvodnju glazbe i filma. Probe će moći startati od ponedjeljka, a kina i kazališta vjerojatno od 18. studenog. Od ponedjeljka se omogućuje i rad automat klubovima i kladionicama”, rekao je Božinović.

Jučer je zabilježeno 36 novih slučajeva što je najveći rast u protekla dva tjedna. Otok Brač je, naime, postao novo žarište s 22 slučaja, kontaktima starijeg muškarca koji je došao s liječenja u splitskom KBC-u.

Zbog velikog broja zaraženih i kontakata Brač danas očekuje odluku Stožera nacionalne zaštite o povratku strožih mjera na snagu.