-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

U muzej ili hotel po 50 posto nižim cijenama

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

S ciljem poticanja domaćeg turizma i povećanja turističkog prometa u postsezoni, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica pokrenuli su akciju „Tjedan odmora vrijedan“ kojom se omogućuje svim zainteresiranim građanima da putuju i upoznaju druge dijelove Hrvatske uz značajne uštede. U akciju su se uključile i Turističke zajednice grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, pa ćete neke usluge moći koristiti i po 50 posto nižim cijenama.

Razdoblje poslije ljetnih mjeseci zna biti poprilično depresivno. Turistička sezona je pri kraju, putne torbe čekaju na raspremanje i nema više bogatih ponuda koje mame na putovanje i istraživanje. Međutim, iz Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice dosjetili su se kako produžiti turističku sezonu i na koji način domaći turisti mogu u nešto „mirnijem“ tonu uživati u blagodatima Lijepe Naše. „Tjedan odmora vrijedan“ akcija je kojom se u tjednu od 16. do 25. listopada omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz značajne popuste na sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Cilj je potaknuti domaća putovanja te podići razinu turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci.

U akciju su se mogli uključiti hoteli, restorani, privatni iznajmljivači, turističke agencije, barovi, rent-a-car tvrtke, kao i svi drugi poslovni subjekti u turizmu, a iako je u sustavu najviše prijavljenih sudionika s Jadrana, istok Hrvatske također ima mamce za turiste. Kako su nam pojasnili, Turistička zajednica grada Vinkovaca i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije obavijestile su sve turističke i ugostiteljske objekte s našega područja te ih raznim obavijestima i newsletterima motivirali da se uključe u spomenutu akciju.

Posebnu ponudu u našem gradu ponudili su tek Gradski muzej Vinkovci i Hotel Slavonija u kojima njihove usluge možete koristiti po povoljnijim cijenama nego što je to moguće u ostatku godine. Za „Tjedan odmora vrijedan“ Gradski muzej Vinkovci snizio je cijenu ulaznice za 50 posto i cijenu svih suvenira i muzejskih publikacija za 30 posto. Hotel Slavonija nudi 50 posto popusta za smještaj. U tom tjednu, primjerice, noćenje s doručkom stoji od 110 do 175 kuna, ovisno o tipu sobe. Među brojne izlete na koje možete u sklopu akcije, HTZ je svrstala i grad na Bosutu pod nazivom „Doživite najstariji grad u Europi“.

U ostatku Vukovarsko-srijemske županije nekoliko je drugih atrakcija u kojima ćete moći uživati od 16. listopada, ali i u ostatku godine. Tako možete otkriti mistični svijet Vučedola u Muzeju vučedolske kulture, upoznati djela najvećeg hrvatskog kipara u memorijalnoj galeriji Ivana Meštrovića u Vrpolju te isprobati najukusniji suhomesnati proizvod, kulen, svojevrsni slavonski zaštitni znak i brend.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno