10 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

U obnovu Osnovne škole u Mirkovcima uloženo više od 17 milijuna kuna

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Prigodnim programom predstavljena je novoobnovljena Osnovna škola Nikole Tesle u Mirkovcima. Grad Vinkovci je do sada u izgradnju i obnovu uložio nešto više od 17 milijuna kuna, a od toga su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja nešto manja od 2,3 milijuna kuna.

„Danas je jedan jako značajan dan za vinkovački obrazovni sustav. Obnova je dugo trajala i dosta financijskih sredstava je uloženo, ali najvažnije je da smo stvorili uvjete za jednosmjensku nastavu, čemu težimo u svim našim školama. Prostor škole se u poslijepodnevnim satima može koristiti za druge izvannastavne aktivnosti, a svi će kući ići po danjem svijetlu što je izuzetno bitno za sigurnost djece, ali i ostalih”, rekao je Josip Romić, zamjenik gradonačelnika Ivana Bosančića.

Svoju sreću nije krio ni ravnatelj Alen Turjak rekavši kako im je održavanje nastave bilo gotovo nemoguće, ali kako je u cijelom procesu imao podršku kolektiva što mu je uvelike pomoglo. „Jako sam sretan i zadovoljan što je napokon došao ovaj dan. Početak je ovo jedne, ja se nadam, fantastične školske godine u kojoj će naši učenici pohađati nastavu u jednoj smjeni. Nagrada je to za učenike, njihove roditelje, ali jednako tako i za naš kolektiv koji je za vrijeme gradnje obje zgrade radio u dosta lošim uvjetima, radili smo u tri smjene i bilo je gotovo nemoguće organizirati nastavu”, rekao je Turjak zahvalivši se osnivaču, Gradu Vinkovcima koji su pomogli realizirati jednu odličnu ideju i uložili u obrazovanje, odnosno mlade koji su budućnost.

Ukupna površina škole je 3.063 kvadrata od čega je novoizgrađeni dio veličine 2.154, a stari obnovljeni 909 kvadrata. Škola ima ukupno 22 učionice, 18 razrednih odjela i 160 učenika od kojih 46 nastavu pohađa na jeziku i pismu nacionalne manjine. Iako se broj učenika u navedenoj školi smanjio u odnosu na prošlu godinu, iz Županije navode kako je riječ o jednom izrazito bitnom projektu. „Danas se nalazimo u Osnovnoj školi kojoj je osnivač Grad Vinkovci koji je uistinu uložio veliki trud, puno dobre volje, snage i energije u ovu današnju priču. Iako Vukovarsko – srijemska županija nije osnivač, itekako skrbimo i vodimo brigu o osnovnim i srednjim školama u našoj županiji. Ja vam ovim putem želim uspješan rad, kako učiteljima i nastavnicima, tako i učenicima za koje se nadam da će znati iskoristiti sve što im se sad pruža i pokazati svoje znanje na natjecanjima i ponosno predstavljati svoju školu”, rekla je Jadranka Mustapić-Karlić ispred Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Vukovarsko – srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno