30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

U petak 13. osječki Echos na četvrtom gostovanju u vinkovačkom Saloonu!

Više od autora

- vl promo-
Nakon skoro dvije godine, u sljedeći petak, 13. svibnja 2022. godine pred publiku Rock bara Saloon (čini mi se) po četvrti put će nastupiti miljenici tog mjesta i publike, mladi ali izuzetno iskusni osječki band Echoes. Echoes smo posljednji put ondje vidjeli pred vinkovačke jeseni 2020. godine…

Ove sjajne moderne sljedbenike tradicionalne psychedelic-hard-rock škole ćemo imati priliku po prvi puta vidjeti u najsvježijoj postavi, u kojoj ćemo na mjestu basiste vidjeti i čuti mladog Marijana Gašparovića koji je na to mjesto došao po odlasku Borisa Jankovića Bakyja. Ostatak ekipe čine prekaljeni Mario Huj zadužen za vokal i gitarističke eskapade, našeg Vinkovčanina Luku Kolaka na bubnjevima, te naravno Tomislava Jambrešića Jambru zaduženog za bravure na klavijaturama. 

Nakon izbacivanja prvog, vrlo uspješnog singla i spota za pjesmu “Never Return” (siječanj 2020.), godinu dana poslije (također siječanj, ali 2021.) objavljuju i svoj dugoočekivani sjajni singl “Alive”, kojeg smo već imali priliku čuti na njihovim koncertima u Saloonu. Na žalost, zbog pandemije corona virusa, te mnogobrojnih obveza benda, kako poslovnih tako i onih na privatnom planu, prateći spot za “Alive” još nije nije snimljen, zbog čega valjda ova floydovski slojevita pjesma nikada nije zaživjela u svjetlu kakvom stvarno zaslužuje.

ECHOES, 2020. | Credit: Marko Žuljević

Podsjetimo se, Echoes su još uvijek mlad i vrlo perspektivan band, nastao u studenom 2017. godine, koji vole i velike i male bine, a njihova umješnost muziciranja je odavno postala regionalno čuvena, pogotovo ona u izvođenju pjesama Deep Purplea i Pink Floyda, koje su dosegle status urbanog mita.

Echoes smo posljednji put u Vinkovcima vidjeli 8. srpnja na glavnom gradskom trgu u pješačkoj zoni, kada su nastupili u simfo-rock izdanju realiziranom u suradnji s Orkestrom Opere HNK Osijek, u sklopu kojeg su te večeri nastupili kao vokalni solisti Mario Huj, Mario Roth te Matej Podgoršćak. Orkestrom je ravnao dirigent Mladen Tutavac.

Evo sjajne prilike za još jedno druženje s ovim odličnim bendom koji se publikom naprosto prožimaju i obožavaju. Marija i Dare će kao i uvijek biti spremni za sve naše “tekuće” želje i prohtjeve, ma kako oni zahtjevni bili…

Echos po četvrti puta u Saloonu, 13. u petak!!! Dolazi i Jason Voorheese!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno