21 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. rujna 2022.

U prodaji osmi album Parov Stelara

Više od autora

- vl promo-Nakon odličnog koncerta kojeg je održao početkom travnja u zagrebačkom Domu sportova, Parov Stelar objavio je i novi album ‘The Burning Spider’, koji promovira na istoimenoj aktualnoj turneji. Od petka, 26. svibnja, novi album se službeno nalazi u prodaji i u Hrvatskoj, zahvaljujući ekskluzivnoj suradnji matične kuće Parov Stelara, Etage Noir Recordings i Dallas Recordsa i to u CD i dvostrukom vinilnom formatu.

‘The Burning Spider’ osmi je studijski album ovog austrijskog glazbenika koji je poznat i kao začetnik electro-swing žanra, a prozvan je i kraljem semplinga, metode kojom je ‘oživio’ i reinterpretirao dionice mnogih glazbenih ikona poput Dukea Ellingtona ili Billie Holiday. Na albumu ‘The Burning Spider’ se tako, primjerice, pojavljuju legendarni teksaški bluzer Sam Lightin’ Hopkins te Mildred Bailey i Stuff Smith, izvođači iz originalne swing ere.

Parov Stelar je na novom albumu predstavio i svoj novi, pomalo drukčiji zvuk, napravivši odmak od svog prepoznatljivog electro-swing ugođaja pa je tako u prvi plan stavljen ‘Step two’, funky-disco plesni singl, na kojem, kao vokalistica, gostuje i njegova supruga, multimedijalna umjetnica Lilja Bloom. U jednom od razgovora uoči koncerta u Zagrebu, Parov Stelar je za ‘The Burning Spider’ rekao sljedeće:

‘Mislim da sam s novim albumom pokušao izbjeći žanrovsko razmišljanje. Upravo na ‘The Burning Spider’ možete pronaći toliko različitih puteva i pravaca, od bluesa preko elektro swinga do elektroničke bass glazbe. Idealna prednost kod Parov Stelara jest da nikada nije zapeo u jednom smjeru, iako je prepoznatljiv po electro swingu. Međutim kada bolje pogledaš, kreće su u najrazličitijim pravcima. Za mene bi bilo dosadno da sam samo ‘pop’ artist. Život ima više boja od jedne!’

Osim novog albuma u prodaji, fanove Parov Stelara obradovat će i informacija da će, na jesen, ‘The Burning Spider’ turneja još jednom posjetiti našu regiju i to 21. listopada u Ljubljani, u organizaciji agencije Mars koncerti.

PAROV STELAR: THE BURNING SPIDER [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno