-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

U samoizolaciji u našoj županiji 126 učenika

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Sve više razreda diljem Hrvatske ulazi u samoizolaciju zbog sumnje u zarazu koronavirusom ili zbog potvrđenih slučajeva, a upravo jedan takav scenarij stigao je i u Vinkovce. Kako neslužbeno doznajemo, u jednoj vinkovačkoj osnovnoj školi cijeli je razred u samoizolaciji i nastava se tamo odvija u posebnim uvjetima.

Iako se nastava na početku školske godine odvijala normalno, epidemija koronavirusa uzela je svoj danak i u jednoj osnovnoj školi poremetila uobičajeno odvijanje nastave. Nije poznato koliko je učenika zaraženo, a prema pričama koje se ovih dana neslužbeno mogu čuti, jedan cijeli razred je u samoizolaciji. Iz škole nismo uspjeli dobiti potvrdu, a za pretpostaviti kako je nastava tamo prilagođena novonastaloj situaciji i odvija se online. Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ostali učenici te škole trebali bi nositi zaštitne maske i na nastavi, a nakon što prođe proces samoizolacije, cijeli razred se vraća u školu. Nije poznato je li netko od učenika u toj školi pozitivno ili se radi tek o kontaktu. Situacija u školi je pod kontrolom i nastava za sva ostala razredna odijeljenja se odvija normalno prema rasporedu.

U ostalim školama na području grada Vinkovaca situacija je stabilna. Stupili smo u kontakt s ravnateljima i dok neki nisu htjeli komentirati situaciju u kojoj glavnu ulogu imaju djeca, drugi su nam potvrdili kako se u njihovim školama nije dogodio proboj koronavirusa. U jednoj školi zabilježen je jedan slučaj zaraze koronavirusom, u jednoj su četiri slučaja samoizolacije učenika, dok je u jednoj samo jedan učenik u samoizolaciji, no on je tek kontakt i nema potrebe za drugačijom organizacijom nastave. U škole se i dalje ulazi prema propisanim razmacima i na odvojene ulaze, a na ulazima su i dezinfekcijska sredstva.

Inače, prema posljednjim informacijama PU vukovarsko-srijemske pristiglim danas, iz sustava obrazovanja ukupno su oboljela dva nastavnika i šest učenika. U samoizolaciji se nalazi 11 nastavnika i 126 učenika. Uz sve propisane mjere, od redovne dezinfekcije, prozračivanja, pojačane osobne higijene i drugog, nadaju se ravnatelji, ali i roditelji i djeca kako će ostatak školske godine proći bez većih problema.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno