- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Iako živimo u vrlo neizvjesnim vremenima kada ni Božić nećemo dočekati onako kako smo navikli, jedno je sigurno – božićne želje nisu otkazane. Na adresu Djeda Božićnjaka svakodnevno stižu želje mališana iz cijeloga svijeta, pa tako i naših malih Vinkovčana koji i ove godine sandučić omiljenog djedice pune svojim pažljivo napisanim pismima.

Prosinac je vrijeme mira, ljubavi i vrijeme kada nastojimo udovoljiti svim željama naših bližnjih, a upravo to ovih dana čini i Djed Božićnjak. U nekom toplom kutku na Sjevernom polu, uz kamin i čaj, crvenog nosa i rumenih obraza pažljivo čita svako pismo do sad pristiglo na njegovu adresu, brinući se da ove godine Božić za naše najmlađe bude baš onakav kakav priželjkuju. Pokloni su neizostavan dio blagdana za djecu iz cijeloga svijeta, bez obzira na dob, spol ili mjesto u kojemu žive, zato je posao koji Djed obavlja jedan od najodgovornijih na svijetu. Običaj pisanja pisama sve je češći, pa klinci adresiraju pisamca na Sjeverni pol i čekaju da im u prosincu najzaposleniji Djed donese igračke koje su poželjeli.

Poštanski ured Djeda Božićnjaka otvorio je svoja vrata u Vinkovcima prije dva tjedna, a već je preplavljen željama i pismima. Njegova kućica smještena na rubu gradskog parka, okružena ukrašenim jelkama, svakoga dana prima znatiželjne posjetitelje koji su već iskoristili sandučić – od slatkiša i igračaka, do moderne tehnologije i društvenih igara, nema toga što se nije našlo na popisu naših mališana, ali i onih malo većih. Svoju ovogodišnju “božićnu obavezu” već su ispunili i šestogodišnji Marko i petogodišnja Jana. Pisma s podužim popisom želja, manjim i većim, već su ubačena u sandučić, a oboje se nadaju kako neće zalutati negdje na putu do Sjevernog pola.

“Za Božić bih htio dobiti figuru Megaroid Draka jer mi je on najbolji u crtiću, zato sam ponovno napisao pismo Djeda Mrazu. Prošle godine sam dobio ono što sam poželio i nadam se da ću i ove. Osim figurice poželio sam i puuuuno slatkiša”, rekao je Marko koji je svoje pismo, kako nam je pojasnio, pisao gotovo sat vremena. Pažljivo, da se slučajno ne potkrade kakva pogreška.

Nešto drugačije želje je imala djevojčica Jana. Ona nije htjela igračke, slatkiše i sve ono što, kako je rekla, žele druga djeca. Jako voli bebe i lutke koje joj je do sada Djed Božićnjak donio na pretek, pa je ovoga Božića poželjela jednu pravu bebu – malog bracu. “Bila sam dobra cijelu godinu i stvarno bih htjela nekoga s kime se mogu igrati. Moja prijateljica ima sestru i nikad joj nije dosadno, pa bih tako i ja”, istaknula je kratko Jana.

Djeca su nam i ovoga puta pokazala kako je božićna čarolija tu, samo joj se trebate prepustiti. Stoga, olovke u ruke i krenite, razveselite svoje najmlađe, a kutak Djeda Božićnjaka i njegov sandučić vas s nestrpljenjem čekaju.