19 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

U sklopu projekta “Nauči, uoči, reagiraj” 12 djece na besplatnim treninzima stolnog tenisa

Više od autora

- vl promo-

Društvo Naša djeca Vinkovci nositelj je projektnih aktivnosti „Nauči, uoči, reagiraj” u suradnji s partnerima gradom Vinkovci, Udrugom Klupko, Mladi protiv gladi i STK Cibalia.

Cilj je ovog projekta ojačati kapacitete organizacija civilnog društva na području grada Vinkovaca i povećati kompetencije za njihov rad putem njihove izobrazbe i stvaranja socijalnog dijaloga između lokalne vlasti i samih organizacija civilnog društva, a kako bi pružili učinkoviti odgovor na uočene potrebe lokalne zajednice.

U sklopu projekta „Nauči, uoči, reagiraj”, tri mjeseca se održavaju besplatni treninzi stolnog tenisa za djecu od 5. do 8. razreda. „Trenutno imamo 12 prijavljene djece, a zaposlili smo trenera Luku Sušca, magistra kineziologije”, rekla je koordinatorica projekta Danijela Ozdanovac.

Trener Luka Sušac kaže da zbog nastave dolazi tko kako može, a treninzi vremenski traju do dva sata. „Prvo se zagrijemo, razgibamo i zatim radimo osnove stolnog tenisa. Krenuli smo s prilagođavanjem na reket i lopticu, zatim ćemo po planu i programu ići dalje”, pojašnjava trener Sušac dodavši kako je bavljenje sportom u ovoj dobi izrazito važno, posebice stolni tenis koji razvija njihovu koordinaciju, motoriku, preciznost i aerobnu snagu.

Ukupna je vrijednost projekta 475.749,47 kn, sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda je 85% (404.387,05 kn), a iz Državnog proračuna 15% (71.362,42 kn).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno