Kontaktirajte nas

Aktualno

U svaki ukras dajem puno ljubavi i truda  

Objavljeno

-

Iz velike ljubavi prema Božiću, početkom 2020. godine nastala je jedna posebna priča koja nam iz dana u dan pokazuje koliko se isplati trud i zalaganje za ono što voliš. CrEative handmade story donijet će u vaše domove široku lepezu punjenih ukrasa u koje je utkano uistinu puno ljubavi, rada i strpljenja.

Za Ivankovčanku Ivku Joskić mnogi će reći kako je, zajedno s prirodom, početkom proljeća procvjetala i ona. Nakon 13 godina promijenila je posao, a s time je došlo i nekoliko novih životnih promjena među kojima je i posebna posvećenost svome hobiju, velikoj ljubavi u kojoj još više uživa otkako je na novom poslu poslana na rad od kuće. Ručna izrada punjenih ukrasa od tkanina ispunjava dane ove 33-godišnjakinje. Kako kaže, to ju uveseljava i opušta, pa stoga nije dugo razmišljala o pokretanju stranice CrEative handmade story na kojoj ponosno pokazuje svojih ruku djelo.

„Svi koji me znaju reći će koliko volim i zarazim druge tim ugođajem Božića. Prije dvije godine sam sebi počela raditi punjene ukrase, ali nije baš išlo i tada sam otišla na tečaj šivanja u trajanju četiri sata i doslovno samouka krenula u izazov. Inače sam borac po prirodi i radila sam sve dok nisam mislila da su dobri, a pomogli su mi brojni video uradci, Pinterest i ostalo“, pojašnjava nam Ivka. Dodaje kako je iznenađena koliko ljudi voli i cijeni handmade proizvode, a svima se sviđaju jer nisu tvornički napravljeni prema istom kalupu.

Iako na našem području postoji jako puno kreativaca koji svojim rukama izrađuju prava čudesa, ovakvih ukrasa teško da ćete naći negdje drugdje. Od veselih nogica koje vire iz božićne jelke, kapice, čizmica, konjića i ostalih božićnih ukrasa do personaliziranih vjenčića za vrata, šarenih jastučića za djecu, zvjezdica i tulipana od tkanine – sve ono što nećete pronaći u ponudi trgovina, sve ono što ljudskom oku može biti ugoda i veselje. Samo ime dokaz je da se radi o kreativnom svijetu u koji bi rado zašli, a kako nam je objasnila njegova kreatorica, engleskim je nazivom htjela dobiti dodatnu popularnost na društvenim mrežama. U nazivu se ističe veliko slovo E kao prvo slovo njezine trogodišnje kćerke Emanuele.

Ivka najviše uživa kada izradi ukras koji je napunjen i već oblikovan, sliči na gotov proizvod. Sam proces ima dosta faza, a sve kreće od ideje. Zatim ide crtanje po tkanini, šivanje, rezanje viška, okretanje kao najteži dio, punjenje, završavanje ručno iglom i koncem te mašnica kao ukras. Kako je istaknula, najviše ju veseli spoznaja da će njezin trud i uloženo vrijeme netko cijeniti i u svome domu istaknuti kao nešto lijepo. Velika je to potvrda njezinog rada čiji početak nije bio nimalo lagan, no, uz svesrdnu potporu svoje obitelji, uspjela je ostvariti svoj san.

„Prvenstveno sam krenula s idejom da ukrase napravim sebi, jer količina koju sam htjela iziskivala je i jako puno novaca. Polako sam svoje uratke počela dijeliti prijateljima i rodbini za razne prigode i tako je potražnja za njima sve više rasla, pokrenula sam stranicu i došla do faze kada sam morala stopirati narudžbe jer fizički nisam stigla sve napraviti. Vjerujem da je 2020.godina iz svakoga izvukla nešto za što nismo ni znali da imamo. Ja sam iz korone izvukla nešto dobro. Zasad hvatam sve konce posla, hobija, kućnih obaveza i slobodnog vremena“, istaknula je Ivka dodavši kako je svoj prvi ukras ostavila za uspomenu koja će ju podsjećati da samo trudom i radom, ulaganjem u sebe i ne odustajanjem možemo biti bolji.

Kao i drugi kreativni umjetnici, zna da odmah nakon božićnih blagdana slijede pripreme za one uskrsne, ali i proljetne dane, pa se Ivka punom parom bacila na izradu novih modela – zečića, leptira, patki, kokoši, tulipana.

Aktualno

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

Objavljeno

-

Napisao/la

    108 pregleda

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te zauzela 1. mjesto i tako uspješno završila natjecateljsku sezonu. Mladež muška zauzela je visoko 3. mjesto.

U DVD-u Nuštar, inače, pripremaju se za sudjelovanje na VIII. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske. Nuštarske vatrogasce, 26. rujna u Varaždinu, zastupat će ženska A i muška A ekipa.

Također, u nuštarskom vatrogasnom društvu u tijeku su i pripreme za 1. KUP DVD-a Nuštar, koji je najavljen za subotu, 2. listopada. Natjecanje će biti održano u kategorijama: pomladak muški i ženski, žene A, muški A, te žene B i muški B rođeni 2.12.1991. i stariji. Natjecat će se odjeljenja od šest članova: Z, S, V1, V2, C1, C2 po važećem pravilniku HVZ-a.

Pehari su osigurani za prva tri mjesta u svakoj kategoriji kao i prijelazni pehari za ukupne pobjednike kuša u muškoj i ženskoj kategoriji za odrasle.

Ekipe se trebaju prijaviti najkasnije do 30. rujna. 

Nastavi čitati

Aktualno

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

Objavljeno

-

Napisao/la

    148 pregleda

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999., kada je tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić usmrtio svoju suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković.

U Hrvatskoj se nasilje nad ženama najčešće događa u obiteljskoj zajednici, koja bi trebala biti najsigurnije okruženje. Većina žrtava obiteljskog nasilja osobe su ženskog spola, a počinitelj obiteljskog nasilja najčešće je bračni ili izvanbračni suprug ili bivši suprug odnosno partner žrtve.

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama za cilj ima osvijestiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama. Riječ je o društvenom problemu o kojemu je potrebno otvoreno i javno govoriti na svim razinama vlasti, a koje je nužno potaknuti na međusobnu suradnju u suzbijanju i odgovarajućem sankcioniranju nasilja. Ženama koje prepoznaju znakove nasilja u obitelji savjetuje se da potraže pomoć jer u Hrvatskoj postoje organizirane službe koje će im pružiti pomoć i zaštitu. Savjetuje se da nasilje prijave: policiji, zdravstvenoj ustanovi, nadležnom centru za socijalnu skrb, državnom odvjetništvu, nevladinoj organizaciji ili pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. Iako je posljednjih godina u Hrvatskoj postignut značajan napredak u suzbijanju nasilja, potrebno je uložiti daljnje napore u tom pravcu.

Nastavi čitati

Aktualno

Putničkim vlakom do Vukovara za 20, umjesto dosadašnjih 40 minuta

Objavljeno

-

Napisao/la

    560 pregleda

Kraće vrijeme putovanja i sigurnost prometovanja – zaključak je današnjeg Info dana u Vukovaru u čijem je središtu bila modernizacija pruge Vinkovci – Vukovar. Detaljno je predstavljeno značenje ovog projekta za cjelokupno stanovništvo, ponajviše za gospodarstvo cijele županije.

Stanovnici Vinkovaca, Vukovara, Nuštra, Bršadina, Lipovače, Borova Naselja te okolnih mjesta ugodnije će, brže i sigurnije putovati tijekom dnevnih migracija, a bit će i kvalitetnije povezani s drugim županijama. Donijet će im to projekt punog naziva “Nadogradnja i elektrifikacija postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet M601 Vinkovci – Vukovar” koji je HŽ Infrastruktura predstavila danas u Vukovaru. Radovi započeti u travnju prošle godine teku planiranom dinamikom, njihov završetak očekuje se krajem sljedeće godine, a udaljenost od 18,7 kilometara putnici će uskoro prelaziti duplo brže, rekao je voditelj projekta Marko Žganec.

“Obnovit će se kolodvori Vukovar i Borovo Naselje, stajališta Nuštar i Bršadin – Lipovača, a kako se radi o elektrifikaciji, izgrađuju se i nadograđuju električna postrojenja za električnu vuču i kontaktna mreža. Radovima će se osigurati nova funkcionalna rješenja željezničko-cestovnih prijelaza, izgradit će se pješački pothodnici, lakši pristup osobama smanjenje pokretljivosti, izgradit će se zidovi za zaštitu od buke i omogućit će se bolji pristup kolodvorima i stajalištima jer će se izgraditi parkirališta za vozila i bicikle”, pojasnio je Žganec.

Projekt vrijedan 542,6 milijuna kuna od velikog je značaja za čitavu Istočnu Slavoniju, a to je prepoznala i Europska Unija koja je odobrila sufinanciranje projekta u iznosu od 85 posto bespovratnih sredstava. Preostalih 15 posto sufinancira se iz proračuna RH.

Modernizacijom će se pruga unaprijediti i za veću voznu brzinu. Projektirana je maksimalna brzina od 120 kilometara na sat čime će se vrijeme putovanja smanjiti za otprilike 50 posto. Putovanje između Vinkovaca i Vukovara putničkim vlakom trajat će tako oko 20 minuta, umjesto dosadašnjih 40.

“Mi u Vukovarsko-srijemskoj županiji smo izrazito zadovoljni sa svakim povlačenjem EU sredstava, pogotovo ulaganjem u prometnu infrastrukturu. Unaprijeđenje ove pruge za gospodarstvo cijele županije je vrlo važno, mislim da će mnogi imati velike koristi od ove pruge, ali i da će privući druge gospodarstvenike da ulažu u našu županiju”, istaknula je Marija Budimir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

Radove izvodi zajednica španjolskih tvrtki Comsa S.a. i Comsa Instalaciones Y Sistemas Industriales S.a, a nadzor nad radovima obavlja zajednica gospodarskih subjekata Rubicon Engineering i SPC Engineering Ltd. iz Bugarske.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Vijestiprije 34 minute

Četvrti poraz zaredom: BSK-Cibalia 1:0

U današnjoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Bijelom Brdu Cibalia je izgubila od domaćina BSK rezultatom 1:0. Cibalia je...

Aktualnoprije 59 minuta

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te...

Aktualnoprije 2 sata

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene...

Aktualnoprije 4 sata

Putničkim vlakom do Vukovara za 20, umjesto dosadašnjih 40 minuta

Kraće vrijeme putovanja i sigurnost prometovanja – zaključak je današnjeg Info dana u Vukovaru u čijem je središtu bila modernizacija...

Aktualnoprije 4 sata

Beroš: Covid potvrde uvode se zbog sigurnosti, a ne kažnjavanja

Ministar zdravstva Vili Beroš priopćio je danas  da se obveza posjedovanja Covid potvrde, koja će se početi primjenjivati u zdravstvenom...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj 1812 novozaraženih, umrlo je 13 osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1812 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 13 osoba, izvijestio je...

Aktualnoprije 5 sati

U Vinkovcima veliki interes za radionicu o energetskoj obnovi kuća koja kreće 14. listopada

Građani već dulje vrijeme iščekuju javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a prije no što krenu prijave 14. listopada,...

Aktualnoprije 7 sati

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježen 51 novi slučaj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 51 nova pozitivna osoba na COVID-19,...

Najčitanije