6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

U tijeku asfaltiranje preostalog dijela ceste do Jarmine

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Uz brojne infrastrukturne radove koji se u posljednje vrijeme provode u našemu gradu, svakako jedni od najvažnijih su i oni na izgradnji nadvožnjaka Borinci, vrijedni gotovo 80 milijuna kuna. Unatoč problemima uzrokovanih pandemijom koronavirusa, radovi napreduju dobro, a u tijeku je asfaltiranje preostalog dijela nosivog sloja asfalta na dionici od naselja do Jarmine te izrada armirano-betonskih stupova nadvožnjaka.

Nakon završetka radova na sustavu odvodnje, osnovnim slojem asfalta danas će biti presvučeno i posljednjih 400 metara prilazne ceste od strane Jarmine. Kako nam je pojasnio Krunoslav Celić, voditelj Projekta izgradnje nadvožnjaka, nedavno je asfaltiran dio ceste od kraja borinačkog naselja do 400 metara prije Jarmine, a danas se onda asfaltira preostali dio ceste.

„Asfaltiranjem preostalih 400 metara ceste završavamo dionicu od naselja do Jarmine. Osim toga, u tijeku je i izrada armirano-betonskih stupova nadvožnjaka na koje idu naglavne grede. Izbetonirana su tri stupišta, a njihovo dizanje je trenutno u tijeku“, rekao je Celić. Kada završe svi radovi, ovaj dio grada dobit će novu prometnicu u punom profilu s pješačkom i biciklističkom stazom kroz naselje do nadvožnjaka.

Podsjetimo, Projekt izgradnje nadvožnjaka provodi se kroz Poziv za sufinanciranje povećanja sigurnosti prometa i uklanjanje uskih grla koja sprečavaju razvoj i funkcioniranje sustava gradskog javnog prijevoza, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno