Grad Vinkovci domaćin je Državnog prvenstva školskih sportskih društava u judu za školsku godinu 2019./2020. Natjecanje se održava u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca.

Prije samih borbi održana je i svečanost otvorenja, a nazočne učenike – natjecatelje, njihove profesore i trenere te roditelje pozdravili su glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi, predsjednik Školskog sportskog saveza Vukovarsko – srijemske županije prof. Stipe Tomić i pročelnik Upravnog odjela za za sport, mlade i demografiju Vukovarsko – srijemske županije Kruno Šarić. Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković.

Pravo nastupa na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u judu u školskoj godini 2019./2020 izborilo je 12 ekipa u konkurenciji dječaka i 11 ekipa u konkurenciji djevojčica.

U konkurenciji dječaka to su školska sportska duštva iz osnovnih škola Dugave u Zagrebu, Čakovec, Ivan Goran Kovačić iz Duge Rese, Antuna Mihanovića iz Osijeka, Bogumila Tonija iz Samobora, Dragutina Tadijanovića iz Zageba, Fran Krsto Frankopan iz Krka, Mokošica iz Dubrovnika, Prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, Pujanki iz Splita i Stjepana Radića iz Čaglina.

U konkurenciji djevojčica za ovo državno prvenstvo plasirale su se ekipe osnovnih škola Vladimir Nazor iz Duge Rese, Bana Josipa Jelačića iz Zagreba, Bogumila Tonija iz Samobora, Cavtata, Fran Krsto Frankopan iz Krka, Frane Galovića iz Zagreba, Prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, Pujanki iz Splita, Stjepana Radića iz Čaglina i Vijenac iz Osijeka.

Grad Vinkovce na ovom natjecanju u obje konkurencije predstavljaju učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića.