13 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

U Vukovaru održan svečani koncert Zagrebačke filharmonije

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Zagrebačka filharmonija održala je svečani koncert povodom obilježavanja 20 godina Vukovarskog festivala komorne glazbe, u perivoju ispred dvorca Eltz u Vukovaru. Nastavak je to tradicije koju Vukovar i Zagrebačka filharmonija njeguju već dvadeset godina, još od prvog poslijeratnog nastupa u Vukovaru. Poslijeratni nastup održan je  na ruševinama dvorca Eltz, samo jedan dan nakon što je 27. svibnja iste godine Gradski muzej Vukovara, poslije 7 godina progonstva provedenih u muzeju Mimara u Zagrebu, svečano obilježio dan povratka u svoj grad.

Pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Davida Danzmayra  i istaknutog  baritona Ljubomira Puškarića, građani Vukovara i njihovi gosti mogli su uživati u izvedbama djela Blagoja Berse: Dramatska  uvertira, op.25a; Ivana pl. Zajca: Romanca Zrinjskog iz opere Nikola Šubić Zrinjski; te  Ludwiga van Beethovena: 3. simfonija u Es-duru, op.55, Eroica.


Koncert je popraćen i  prigodnom izložbom fotografija koja je svjedočila o putu kojim su Vukovarci prolazili u proteklih 20 godina u obnovi svog grada i svoje kulturne baštine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno