5 C
Vinkovci
Subota, 2. prosinca 2023.

U županiji udio pozitivnih na koronavirus iznosi 42%

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 185 novih pozitivnih osoba na COVID-19, potvrđenih PCR testiranjem – 48 iz Vinkovaca, 33 iz Županje, 14 iz Otoka, 10 iz Ivankova, po devet iz Štitara, Soljana i Nuštra, šestero iz Vukovara, po četvero iz Bošnjaka, Cerne i Privlake, po troje iz Prkovaca, Retkovaca i Starih Mikanovaca, po dvoje iz Andrijaševaca, Babine Grede, Cerića, Gradišta, Jarmine, Novih Jankovaca, Rokovaca, Slakovaca i Šiškovaca te po jedna osoba iz Bogdanovaca, Gunje, Mikluševaca, Novih Mikanovaca, Podgrađa, Rajeva Sela, Trpinje i Vrbanje. Preminulih nema. 

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 21.922, od kojih je 20.625 izliječeno, a ukupno je preminulo 389 osoba.

Trenutno je u županiji 48 covid pozitivnih pacijenata hospitalizirano, a u samoizolaciji se nalaze 792 osobe.U protekla 24 sata testirano je 445 osoba te je ukupno do sada testiranih na području županije 123.038.

Od ukupnog broja pozitivnih, 33 su osobe iz sustava zdravstva – dva liječnika, 17 medicinskih sestara ili tehničara, sedam zdravstvenih i sedam nezdravstvenih radnika. Mjeru samoizolacije koristi sedam radnika, a radi se o jednom liječniku, dvije medicinske sestre ili tehničara te po tri zdravstvena i nezdravstvena radnika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno