13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

Učenici će u Njemačkoj praksu odrađivati u ustanovama koje skrbe za starije i nemoćne

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
U Leipzig su proteklog vikenda, u sklopu Erasmus projekta „Razmjenom iskustva do napretka” otputovali učenici i nastavnici Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci. Tamo će biti dva tjedna, a praksu će odrađivati u dvije ustanove koje skrbe o starim i nemoćnim osobama.

Čak 20 učenika, 12 smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege te osam smjera fizioterapeutski tehničar/tehničarka, u pratnji dva nastavnika, trenutno se nalaze u njemačkom Leipzigu na stručnoj Erasmus praksi koja je zbog epidemije koronavirusa bila odgođena.

Kako nam je rekao voditelj projekta Dražen Enderli, učenici će do 23. travnja imati stručnu praksu u dvije ustanove koje skrbe o starim i nemoćnim osobama. Tijekom prakse imat će priliku upoznati standarde kvalitete, higijenske i zdravstvene propise određenih ustanova, pomagati u svakodnevnoj higijeni bolesnika, pripremati ih za propisane kontrole i terapije, asistirati u prikupljanju medicinske dokumentacije i razviti pozitivan stav prema radu i struci te steći i razmijeniti razna iskustva.

Ustanove za osposobljavanje i stručnu praksu učenicima osigurao je projektni partner, tvrtka VITALIS GmbH, a projektom im je bio osiguran put do Leipziga i povratak, smještaj i hrana za vrijeme mobilnosti i novac za životne troškove.

Uz navedene aktivnosti imat će priliku i razgledati kulturne znamenitosti grada Leipziga te otići na dvodnevni izlet u Berlin.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno