FOTO: Bljesak.info

Uoči početka Europskog nogometnog prvenstva, ugostitelji su zatražili produljenje radnog vremena za još jedan dodatni sat. Naime, posljednje utakmice planirane su za 21 sat što znači da bi pred samu završnicu utakmice ugostitelji morali ugasiti male ekrane i ispratiti svoje goste.

Takav scenarij ugostitelji pokušavaju izbjeći pod svaku cijenu, pa je Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore uputio nadležnima zamolbu da se radno vrijeme produži u razdoblju od 11. lipnja do 11. srpnja, prenosi Večernji list.

Upravo su ugostitelji jedni od onih koji su najviše osjetili mjere Stožera, zabrane i gubitke tijekom pandemije pa smatraju kako bi bilo fer dozvoliti im barem taj jedan dodatni sat kako bi uspjeli nešto zaraditi nakon dužeg vremena. „Bilo bi lijepo da nam radno vrijeme produže barem do 24 sata i da se kafićima omogući rad i u unutrašnjosti. Za vrijeme nogometnih prvenstava ugostitelji imaju znatno povećan promet, a puni se i državna blagajna. Matematika je tu jasna”, za Večernji list rekao je Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba.

Ugostitelji su zasad dobili samo potvrdu razmatranja njihovog zahtjeva i djelovanja u skladu s epidemiološkom situacijom. „Od najveće je važnosti da nam brojke budu što manje pred i tijekom turističke sezone. Svi zahtjevi razmatraju se imajući u vidu spomenuti temeljni zahtjev, uvažavajući stajalište struke. Kao i uvijek dosad, kad se zauzme stajalište o tome, informirat će se javnost”, istaknuo je ministar Davor Božinović, voditelj Nacionalnog stožera.

Podsjetimo, Hrvatska započinje prvenstvo utakmicom s Engleskom, 13. lipnja u 15 sati.