23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Ulaz moguć samo na punktovima, uz obaveznu dezinfekciju, zaštitnu masku i mjerenje temperature

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

„Vinkovci su u potpunosti spremni za 55. Vinkovačke jeseni“, rekao je medijima danas gradonačelnik Ivan Bosančić okupivši ih u netom dezinficiranom središnjem gradskom parku. Zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva, termalne kamere i sve ostalo što je potrebno kako bi se smanjila mogućnost bilo kakve zaraze spremno će dočekati posjetitelje ovogodišnje manifestacije.

Unatoč epidemiološkoj situaciji i donedavno lošim prognozama, 55. Vinkovačke jeseni stigle su pred naša vrata. Sutra je petak, dan otvorenja i početak svega onoga čime se naš grad ponosi svakoga rujna i zbog čega su Vinkovci u ovom dijelu godine najljepši. Tim povodom danas je u središnjem gradskom parku održana medijska konferencija na kojoj je gradonačelnik Ivan Bosančić još jednom uputio apel svim posjetiteljima da budu odgovorni i pridržavaju se preporučenih mjera.

„Kroz ova tri dana imat ćemo intenzivne mjere gdje će se svima koji budu u ovom prostoru mjeriti temperatura putem naših punktova s termalnim kamerama. One će sve one koji budu u gledalištu ili u prostoru centra grada moći upozoriti ako imaju povišenu temperaturu, a na svim tim punktovima će biti i dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske“, rekao je gradonačelnik dodavši kako se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i da vjeruje da je putem modernih tehnologija uspješno odgovoreno na sve moguće situacije.

Prostor održavanja Vinkovačkih jeseni je dezinficiran i to će ponovno biti učinjeno još četiri puta tijekom ova tri dana. Na sedam različitih punktova će se mjeriti temperatura svima koji dođu u centar, a tu će biti i dezinfekcijska sredstva te zaštitne maske. Posjetitelji otvorenja i mimohoda dobit će maske, a gradonačelnik napominje kako je osigurana dovoljna količina maski za sve i nema potrebe za strahom.

„Ne bojimo se kazni, apelirat ćemo na sve, odraditi sva moguća upozorenja, biti na terenu i nadam se da će ljudi to razumjeti. Vjerujem kako smo se svi već naučili na cijelu situaciju i da ćemo imati toliko svijesti da se udaljimo jedni od drugih. Pozivam sve koji imaju povišenu temperaturu, sumnjaju da imaju moguću zarazu ili su bili u kontaktu s nekim tko zaražen da ostanu kući i putem medija prate Vinkovačke jeseni“, dodao je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno