I u Vinkovcima su se danas mnogi naši građani prisjetili žrtve Vukovara povodom 28. obljetnice pada ovog herojskog grada. Već tradicionalno, večer uoči godišnjice vukovarske tragedije, diljem Lijepe Naše pale se svijeće u znak sjećanja na sve žrtve i poginule branitelje.

Nakon svete mise u crkvi sv. Euzebija i Poliona koju je predvodio mons. Tadija Pranjić, održan je mimohod ulicom Kralja Zvonimira, pa sve do vinkovačkog podvožnjaka u smjeru Nuštra. Potom su kod murala na podvožnjaku posvećenoga dvanaestorici hrvatskih policajaca mučki ubijenih 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima upaljene svijeće koje je, među ostalima, upalio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Važno je da postoje ljudi koji iz godine u godinu spominju to sve, utječu na druge i na taj način ih upozoravaju da se tragedije nisu dogodile nekom drugom, nego upravom našem narodu i da, ako ne budemo tako nastupali, one se mogu ponoviti. Zato je dobro da se to spominje i da iz godine u godinu i mi na ovaj jedan mali simboličan način damo obol tomu“, rekao je danas gradonačelnik.