32 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Urbane jeseni pod sloganom “Graffiti jam”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
Ove godine u sklopu 56. Vinkovačkih jeseni mogao se vidjeti i dio urbanog stila kao što je grafitiranje, dio Hip Hopa na Orionu. Grafitiranje pod sloganom „Graffiti jam” spoj je tradicionalnog i, već spomenutog, urbanog stila. Ovaj kreativni program s prikazivanjem je započeo već drugog dana bogate slavonske manifestacije te je svojim većim dijelom posvećen mlađoj publici.

Crtači grafita iz cijele Hrvatske rado su se odazvali na poziv domaćina, udruge Hip-Hop VK te su svojim djelima ukrasili više od 100 četvornih metara zida u dvorištu Tehnološkog parka.

Urbane jeseni noviji su projekt Vinkovačkih jeseni, a spaja sve dosadašnje urbane sadržaje za mlade. Hip Hop na Orionu međunarodni je festival Hip Hopa koji se organizira u Vinkovcima za vrijeme manifestacije, a cilj mu je okupljanje mladih. Sve što im treba je njihova vlastita mašta te ljubav prema plesu. Ovo je jedini festival ovakvog tipa koji se organizira u cijeloj našoj regiji te omiljeno mjesto svih simpatizera urbane kulture, a i Hip Hopa. Najveće je ovo događanje koje objedinjuje oslikavanje grafita, breakdance natjecanja, plesne nastupe, plesne radionice i Hip Hop koncerte.

Prisjetit ćemo se organiziranog Hip Hop natjecanja u plesu 2 protiv 2 koje se održavalo 2016.godine. Najpoznatiji koraci Michaela Jacksona, Robot, elektro pop-ping samo su neke od kombinacija plesnih koraka koji se uklapaju u ovu kulturnu tradiciju mlađih naraštaja.

Hip-hop festival na Orionu proslavio je svoj 10. rođendan 2018. godine. Kao dio “urbanih Jeseni” u Vinkovce je tijekom najpoznatije državne smotre folklora doveo breakdance, graffiti, 3D street art, a u posljednje vrijeme i omiljene likove iz popularne Star Wars franšize.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno