17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

USKOK pokrenuo istragu protiv ministra Josipa Aladrovića

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uskok je, prema neslužbenim informacijama, pokrenuo istragu protiv ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića kojemu je vlada prošloga tjedna skinula imunitet i omogućila vođenje kaznenog postupka, javlja HINA.

TRGOVANJE UTJECAJEM

Tereti ga se za pogodovanje prilikom zapošljavanja dvije osobe 2018. i 2019. godine dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Uz Aldrovića istragom je obuhvaćen i bivši ministar Darko Horvat, njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac, ali kako piše dnevnik.hr, i gradonačelnik Županje, bivši HDZ-ovac, a sada nezavisni kandidat kojega je podržao Domovinski pokret, Damir Juzbašić. Juzbašić je optužen da je preko Mandac urgirao kod zapošljavanja jedne od kandidatkinja.

Rješenje o pokretanju istrage objavio je USKOK.

Piše kako je pokrenuta istraga protiv četvero hrvatskih državljana (1970., 1972., 1985., 1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, pomaganja u trgovanju utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlast, javlja dnevnik.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno