Mlada dizajnerica iz Cerne, Marija Oršolić, njeguje modnu tradiciju dugu već 20 godina. Posao je naslijedila od majke, a u svome obrtu nudi široku paletu modnih kreacija koje oduševljavaju gotovo cijelu Hrvatsku. Eve Design je priča o ljepoti i jedinstvenosti, priča o spoju modernog i tradicionalnog, ali i priča o obiteljskom poslu koji se radi s ljubavlju.

Nakon što je završila modni dizajn u Zagrebu, 30-godišnja Marija Oršolić iz Cerne spremno je preuzela obrt pod nazivom Eve Design koji je do tada vodila njezina majka. Nakon 20 godina modnog i kreatorskog posla koji je uključivao industrijsku proizvodnju sa šest radnika, Marija otvara modni atelijer koji sada uspješno vodi već sedam godina.

“Ljubav prema odjeći nastala je pod radnim stolom mame i bila sam dijete koje odrasta u krpicama. Naravno, poslije je došla mogućnost izgrađivanja vlastitog stila kad je mama mogla realizirati svaku moju ideju ili želju“, rekla je Marija.

Naziv Eve Design došao je od imena njezine pokojne bake Eve koja je Marijinu mamu učila šiti i izrađivati etno kreacije jer se bavila šlingom – ručnim radom. Uz podršku bake i mamin rad i trud, govori Marija, sve je s vremenom prešlo na nju.

“Iz ljubavi i uspomeni prema baki nastao je Eve Design, kao i logo koji asocira na leptira, našu ljubav prema prirodi gdje je živjela i uvijek je govorila kad je ne bude da samo pratimo put i igru leptira i da je tako uz nas. Crtajući na papiru i smišljajući ime za atelijer, uz njezino ime je tako nastao i logo u naziv vođen srcem i počecima puta na koji nas je baka izvela svojim znanjem i vrijednim radom“, pojašnjava.

U svojoj ponudi ima velik broj kreacija raznih modela i stilova. Šije po narudžbi, po željama, a napominje kako podržava svačiji stil. Radi i etno i svečane haljine, mušku i žensku konfekciju, vjenčanice, ima program za djecu, pa čak i dio za kostimografiju namijenjen raznim manifestacijama i događajima. Kolekcija je izložena u butiku Žad u Vinkovcima, u Cerni u atelijeru, a zaljubljenice u modu ove divne kreacije mogu naručiti i preko službene Facebook stranice Eve Design.

Klijenti su uglavnom, ističe Marija, vrlo zadovoljne onim što dobiju. U svojim pozitivnim povratnim komentarima ističu brzinu, ponudu tkanine i susretljivost.

“Zbog toliko dragih nam klijenata znali smo haljinu napraviti u roku od 24 sata ili vjenčanicu u jednom tjednu. Njihovo zadovoljstvo je nešto što nas pokreće, ali i najavljuju ponovnu suradnju“, rekla je Oršolić.

Što se tiče planova za budućnost, namjerava proširiti ponudu asortimana za vjenčanja. Trenutno je Eve Design i u pregovorima za suradnju s buticima u Njemačkoj pod njihovim imenom, no ta ideja se tek treba realizirati. U posljednje tri godine imali su već suradnju s vanjskim tržištem, no potpuno je zadovoljavajuće bilo i u njezinom vlastitom kreatorskom dijelu, s veseljem je rekla.