14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Uspješno organiziran 1. Kup DVD Nuštar

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon što su u srpnju prošle godine bili domaćini 13. Županijskog vatrogasnog natjecanja pomladka i mladeži, nuštarski vatrogasci odlučili su se po prvi put i sami organizirati natjecanje. 1. Kup DVD-a Nuštar održan je jučer u okviru programa Dana obrane i Dana općine Nuštar.

“Mi godinama idemo na natjecanja i imamo puno poziva što zbog prijateljstava s drugim društvima što zbog rezultata i uspjeha koje postižemo jer, kao i na drugim natjecanjima, tko postiže određene rezultate postane “tražen”. Kako smo počeli postizati te značajne rezultate s mladeži, dok nije bilo korone mi smo praktički za svaki vikend imali pozive na natjecanja, ali naravno, mi smo volonteri, dobrovoljci  i svatko od nas ima i drugih obaveza pa se ne možemo uvijek na sve odazvati. Ipak, vrlo često sudjelujemo na natjecanjima, a uvijek je bilo razmišljana i upita zašto ne bi i mi organizirali natjecanje, kad ćemo mi, i evo odlučili smo se  pokrenuti vatrogasno natjecanje u Nuštru”, ističe Mirko Ružić, zapovjednik DVD-a Nuštar.

1. Kup DVD-a Nuštar, napominje, trebao je biti održan još u srpnju prošle godine, međutim, odustalo se zbog epidemiološke situacije. Nuštarcima je zbog toga žao jer se prijavilo preko 70 ekipa iz sedam županija.

Ove godine natjecanje je isplanirano u jesenskom terminu pa su odlučili organizirati ga u okviru programa Dana obrane i Dana općine Nuštar.

Prijavila se 41 ekipa, natjecanje je organizirano u tri dobne kategorije, a medalje su osvojili:

Ženski pomladak: 1. DVD Nuštar, 2. DVD Sikirevci, 3. DVD Borovo.
Muški pomladak: 1. DVD Nuštar, 2. DVD Beravci, 3. DVD Stari Jankovci.

Odrasli “A” muške ekipe: 1. DVD Ostrna, 2. DVD Komletinci, 3. DVD Nuštar.
Odrasli “A” ženske ekipe: 1. DVD NUštar, 2. DVD Jarmina, 3. DVD Ladimirevci.

Odrasli “B” muške ekipe: 1. DVD Spačva Vinkovci, 2. DVD Nuštar, 3. DVD Budrovci
Odrasli “B” ženske ekipe: 1. DVD Beravci, 2. DVD Vrpolje 1, 3. DVD Vrpolje 2.

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno