Putovanjem u najprestižniju vinsku europsku regiju te potpisivanjem ugovora, započela je suradnja i pružanje usluga stručnog usavršavanja nastavnika i mentora. Ravnatelj i voditelj RCK UTŠO, Andrej Kristek, i voditeljica projekta VirtuOS Dorotea Telarović potpisali su ugovor s generalnim direktorom CAFA Wine School Patricom Portierom u Bordeauxu. Na taj način osigurano je specijalizirano školovanje u trajanju od dva i pol mjeseca, koje će pohađati desetak pojedinaca iz redova partnera, nakon čega će dobiti diplomu Wine consultant/conseiller en sommellerie za nastavnike posluživanja i mentore kod poslodavaca.

Uz predstavnike RCK Ugostiteljsko – turističke škole Osijek i drugih partnera, Osječko – baranjske županije i Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, sjedište CAFA-e obišli su i predstavnici Srednje strukovne škole Vinkovci koji su dobili sve potrebne informacije o programima usavršavanja, razgovarali s predavačima te obišli prostorije škole i učionice u kojima će RCK polaznici stjecati nova znanja. Boravak i školovanje u Bordeauxu naših strukovnih nastavnika iz posluživanja te mentora kod poslodavaca financiran je iz projekta VirtuOS, ukupne vrijednosti 71.458.878,12 kuna, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Četvero predstavnika Strukovne škole, u sklopu boravka u svjetskoj vinskoj prijestolnici,  posjetili su Cité du Vin – muzej svjetskih vina te dva prestižna dvorca – Château Lascombes i Château Angelus u vinogorjima Margaux i Médoc kako bi se pripremili za terenske sate u vinogradima i vinarijama koje će odrađivati tijekom usavršavanja.

Područje Bordeaux ima 38 apelacija – vinogorja, 117.000 hektara vinograda, 12.000 dvoraca (Château) i 14.000 proizvođača grožđa. U crvenom Bordeauxu sorte su merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i petit verde, dok se bijeli Bordeauxu može pohvaliti sortama sauvignon blanc, semillion, muscadelle i sauvignon gris.