18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Utrka Orion sutra će otvoriti Vinkovačku trilogiju

Više od autora

- vl promo-

Sportska udruga građana FCT – Vinkovci i ove godine organizira Vinkovačku trkačku trilogiju. Prva od tri utrke je Orion, a natjecatelji će ju istrčati sutra s početkom u 16 sati u vinkovačkoj pješačkoj zoni.

Započinjemo s najlakšom utrkom od 5 km. Ona je najdostupnija za sve trkače, kao i za one malo manje spremne. Utrka će početi u 16 sati u pješačkoj zoni, a tamo je i cilj. Radimo krug kroz standardnu rutu, prolazimo kroz Zvonimirovu, Gajevu i Grobljansku ulicu te pored Banje i uz Bosut vraćamo se u ciljnu ravninu”, riječi su Hrvoja Klarića, jednog od organizatora događaja.

FOTO: Vinkovci HALF marathon/Facebook

Ova jedna lijepa priča započela je s utrkom s preprekama Valens Victorius, koja je ujedno bila prva službeno organizirana utrka od strane udruge. Njezini članovi standardno su sudjelovali na različitim trkačkim događajima u mnoštvu gradova Lijepe naše, a upravo je to potaknulo organizatore da dođu do ideje koju će kasnije uspješno realizirati. Nema puno utrka s preprekama u našoj zemlji, tako da je vrlo zanimljivo kako je cjelokupna priča započela baš s njom.

Naše utrke nikad nisu lokalnog karaktera. Prvi polumaraton je 2019. godine odmah dobio status međunarodnog karaktera, imali smo natjecatelje iz šest država. Što se tiče Oriona, tu su uvijek naši prijatelji iz Osijeka, Slavonskog Broda, Belišća, Otoka, Našica, Đakova, Zagreba te iz Bosne i Hercegovine”, dodao je Klarić.


FOTO: Vinkovci HALF marathon

Organizatori su se ovim putem zahvalili svim volonterima iz vinkovačkog Crvenog križa, Planinarskog društva Cibalia, a tu su i pomagači iz udruga FCT i Mladi protiv gladi. Glavni su sponzori Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, a kako Klarić kaže, prepoznata je i podržana želja da se u našem gradu ostvari nešto veliko. Kao i ranijih godina, poslije utrke će se kroz zabavu i DJ-a nastaviti druženje te će se na lijep način zaokružiti sportski dan.

Ostavili smo prijave do posljednjeg dana, tako da je zadnji dan za prijaviti se petak. Tu smo negdje na brojci od oko 170 natjecatelja, a to je ujedno i dosadašnji rekrod. Izgleda kako su ljudi prepoznali naš trud i rad te žele sudjelovati u lijepoj sportskoj priči”.

U pitanju nisu velike nagrade, iz razloga što organizatori ne žele privući isključivo profesionalne trkače, nego i rekreativce. Međutim, svaki će natjecatelj dobiti majicu s natpisom utrke, ali i unikatne medalje. Stoga, tko skupi lepezu od tri medalje, znači kako je uspješno završio Vinkovačku trilogiju.

FOTO: Vinkovci HALF marathon

Pozvao bih sve koji su spremni za utrku da se pripreme i da ju otrče. Također, njihove obitelji neka ih dođu podržati, mi ovo radimo iz čiste ljubavi prema gradu i našim građanima te želimo da Vinkovci žive. Također, zamolio bih vozače za strpljenje jer će dijelovi grada biti zatvoreni, ali činimo ipak jednu dobru stvar”, zaključio je Klarić.

FOTO: Vinkovci HALF marathon

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno