1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Uvode nove mjere kako bi izbjegli novo zatvaranje

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je danas nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejom Plenkovićem kako se radi suzbijanja koronavirusa pripremaju odluke o ograničavanju javnih okupljanja i nošenju maski u svim zatvorenim prostorima.

“Predsjednika Vlade izvijestili smo o epidemiološkom stanju u Hrvatskoj i novim žarištima, te smo razmatrali nove mjere za sprečavanje širenja koronavirusa”, izjavio je Beroš, prenosi Hina. Razmišlja se o ograničavanju javnih okupljanja te obavezi nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, te na otvorenim prostorima gdje je nemoguće izbjeći bliski kontakt. U Hrvatskoj su danas zabilježena rekordna 542 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 2.206. “Na sve mjere, horizontalne i vertikalne, koje će stupiti na snagu, moraju se nadovezivati najjednostavnije i ujedno najučinkovitije, a to je čuvanje fizičke distance, higijena, izbjegavanje kontakta i nošenje maski. To je sigurni put ka sprečavanju širenja virusa”, istaknuo je Beroš.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da će nove mjere protiv širenja koronavirusa krenuti početkom idućeg tjedna.

“Do vikenda ćemo napraviti nove preporuke i odluke i završiti razgovore sa svim partnerima, poput Hrvatske biskupske konferencije i različitih ugostiteljskih sektora. “Sasvim je sigurno da ćemo uvesti obavezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima i na otvorenim prostorima gdje je nemoguće izbjeći bliski kontakt”, kazao je. Dodao je i kako razgovaraju i o češćim i strožim kontrolama provedbe odluka Nacionalnog stožera na temelju preporuka lokalnih i županijskih stožera. Poručio je da će Stožer napraviti sve kako bi izbjegli novu karantenu i zatvaranja (lockdown), iako se ni to ne može isključiti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno