2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Uz Cerić, srebrni Brozović školske knjige poklanja i za Marince

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon što je jučer vrlo pozitivno u javnosti odjeknula vijest da hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović učenicima Područne škole Cerić Osnovne škole Zrinskih Nuštar daruje udžbenike za sljedeću školsku godinu, danas doznajemo kako će srebrni Vatreni školske knjige darovati i učenicima druge Područne škole u općini Nuštar, one u Marincima.

Ukupno knjige i radne bilježnice dobit će 87 učenika od prvog do četvrtog razreda, 65 u Ceriću i 22 u Marincima, a riječ je o daru vrijednom oko 80 tisuća kuna. Ova lijepa vijest razveselila je ponajprije djecu i roditelje, ali i sve Cerićance i Marinčane, kao i sve žitelje općine Nuštar, a možemo reći i cijelu Hrvatsku jer ovakve humane geste uvijek nailaze na odobravanje.

Rekli smo već kako i ovaj slučaj povezivanja Marcela Brozovića i školske djece iz Cerića i Marinaca pokazuje kako je svijet mali. Sam Brozović nema nekih obiteljskih veza u Vinkovcima i okolnim mjestima, niti ga s ovim krajem povezuje nogomet, ali, kako ističe načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac, nekada se neki putevi jednostavno otvore i ljudi se povežu. Tako je i Marcelo Brozović, čuvši, između ostaloga, i za sudbinu Cerića i Marinaca u Domovinskom ratu, poželio pomoći te je i stupio u kontakt s načelnikom Drinovcem preko svoga menadžera.Načelnik Drinovac, uz zahvalu na lijepoj i vrijednoj donaciji, u ime roditelja i djece i svoje ime, našem reprezentativcu uputio je poziv da posjeti Cerić, Marince i Nuštar. Za sada se, međutim, još uvijek ne zna hoće li i kada do tog posjeta doći jer Brozović, kazao je Drinovac, trenutno nikom nije dostupan. Odmor koji si je priuštio sigurno je zaslužio, a kako će se posjet općini Nuštar uklopiti u njegove obveze nakon odmora, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju, kazao je Drinovac, poziv je upućen od srca i ostaje otvoren.

Sve informacije o načinu realizacije ove donacije, roditelji školske djece u Ceriću i Marincima mogu pratiti u sljedećim danima na FB Općina Nuštar i web stranici Općine Nuštar www.nustar.hr.

I na kraju, u Općini ističu: “U vremenu kad područnim školama prijeti zatvaranje zbog sve manjeg broja učenika, Područna škola Cerić iz godine u godinu bilježi sve veći broj učenika, a Cerić postaje sigurna luka za brojne mlade obitelji kojima ovakve inicijative dodatno daju razlog za život u malim slavonskim mjestima”. Na žalost, moramo reći, u Marincima i u tamošnjoj Područnoj školi situacija je malo drukčija i sve je manje i školaraca i stanovnika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno