-4.3 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Uz kreativna jela predstavljene i slastice od jabuka

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

S povratkom učenika u školske klupe vratile su se omiljene aktivnosti. Iako su učenici Srednje strukovne škole spretno uspijevali provoditi neke od njih i za vrijeme trajanja online nastave, drugačiji je doživljaj kada svoje uratke mogu direktno staviti pred svoje kolege i pokazati im na čemu su to vrijedno radili posljednjih dana.

Najprije su u utorak proslavili Međunarodni dan kuhara koji se svake godine obilježava 20. listopada kada kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku, jačaju prijateljstva i suradnju. To je također prilika da se pomogne mladim kuharima u njihovom razvoju, a ujedno istakne koliko važnu ulogu u društvu imaju kuhari. Tako su učenici sa svojim mentorima pripremili brojna kreativna jela koja su prezentirali u prostorijama škole. U obilježavanju Dana kuhara sudjelovali su mentori Ana – Maria Stanković, Marija Bošnjak i Mario Janocik te učenici kuhari iz 2. i 3.e razreda.


Isti je dan u Srednjoj strukovnoj školi obilježen i Međunarodni dan jabuka, koji se također u svijetu slavi 20. listopada. Učenici 2. h razreda smjera pomoćni kuhar i slastičar, kao i učenice 3.d razreda smjera slastičar, uz pomoć suradnice u nastavi Dunje Karačić, sudjelovali su u izradi slastica od jabuka, kako tradicionalnih tako i modernih. Profesorica hrvatskog jezika Helena Voda je sa svojim učenicima priredila nekoliko plakata na temu jabuke, a u holu škole održana je izložba gdje su svi zainteresirani mogli kupiti slastice po simboličnim cijenama i uživati u okusima kraljice voća.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno