18 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Uz novi asfalt, u Ulici A.G.Matoša i nove pješačke staze te 30 parkirnih mjesta

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon što radovi budu gotovi, a to bi, najavljeno je danas, trebalo biti uskoro, stanovnici Ulice Antuna Gustava Matoša u Zagrebačkom bloku dobit će bolju kvalitetu života, osobito kada su u pitanju njihovi limeni ljubimci za koje je osiguran novi asfalt te nova parkirna mjesta.

„Ovo su jedne od starijih zgrada i u vrijeme kada je projektiran blok nisu bila osigurana parkirna mjesta. Ljudi su svoje automobile bili primorani ostavljati na zelenim površinama pa vjerujem da će im ovi radovi uvelike olakšati svakodnevicu”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić u današnjem obilasku radova.

Pojasnio je kako je kompletno promijenjena komunalna infrastruktura, slijedi uređenje pješačke staze i same ceste, ali i novih 30 parkirnih mjesta.

„Traje to sve nešto duže nego je planirano, ali moramo biti svjesni kako se radovi istodobno odvijaju na nekoliko lokacija u gradu. Nadam se da se uspijem ispričati, ali jednostavno moramo uskladiti sve poslove što nije uvijek lako. Ispunjavamo želje naših građana i sve ono što su nam rekli na tribinama, tako uz pomoć njih dolazimo do novog parkirališta i ceste. Važno je imati sinergiju s našim sugrađanima i u konačnici napraviti ono što su oni tražili”, poruka je gradonačelnika.

U Zagrebačkom bloku bio je danas i pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić koji je pojasnio da se radovi odvijaju u sklopu projekta Aglomeracije, ali i da je, kao i do sada, određen iznos za uređenje izdvojen i iz proračuna Grada Vinkovaca.

„Kroz projekt Aglomeracije asfaltira se duljina ulice od 350 metara te dio staza, a za preostali dio Grad je izdvojio 300 tisuća kuna. Duljina pješačkih staza koji se sređuje je oko 700 metara, a uređuje se i 30 novih parkirnih mjesta”, pojasnio je Dujmić dodavši kako bi u prvoj fazi radova, do kraja tjedna, trebao biti gotov parking i pješačka staza, a u drugog fazi očekuje se uređenje same ceste.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno