19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

S vozilom koje život znači dostojno će sudjelovati u društvenom životu

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

„Vozilo koje život znači” ime je kampanje Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije putem koje je korisnicima osigurano kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom vrijedno 290 tisuća kuna. Kako navodi Hrvatski radio Vukovar, novčana sredstva prikupljana su četiri godine, a najveća donacija od 50 tisuća kuna pristigla je iz Vukovarsko-srijemske županije.

„Osobe s multiplom sklerozom u Vukovarsko-srijemskoj županiji u nepovoljnom su položaju ako govorimo o pristupačnosti”, rekao je predsjednik županijskog Društva Zoran Oljača istaknuvši kako se tu radi o osobama s različitim vrstama invaliditeta koje u velikom broju koriste invalidska kolica. Ovo će im prilagođeno vozilo pomoći dostojno sudjelovati u svakodnevnom društvenom životu, ali će im i osigurati prijevoz na sve potrebne preglede.

FOTO: hrv.hr

Ponos postignutim nije mogla sakriti ni Tea Mirošević Zubonja, specijalistica neurologije iz osječkog KBC-a i počasna članica Društva napomenuvši kako su prije četiri godine o ovome mogli samo sanjati. „Ponosna sam što sam član ovog Društva i na sva njihova dostignuća. Ovo je jedno od najaktivnijih društava, a rado se uključujem u brojne aktivnosti koje provode i s njima je užitak raditi”, započela je Mirošević Zubonja dodavši kako je riječ o nesebičnim ljudima koji zajedničkim naporima pokušavaju omogućiti korisnicima što kvalitetniji život. „Pacijentima oboljelim od ove bolesti lijek je osnova, ali nije sve. Liječenjem postižemo stabilnost bolesti, ali pored toga moraju biti adekvatno socijalno korisni. Oblik pomoći koje će Društvo pružati korisnicima s ovim vozilima je nužno, dobra kvaliteta je jednako važna kao i dobar lijek”, zaključila je.

Društvo danas broji gotovo 20 godina postojanja, 95 članova i 46 zaposlenih, a njegovu važnost potvrdila je i izaslanica vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića Nikolina Beljo. „Smatram da ovakvi projekti pomažu osobama s invaliditetom bolje se uključiti u društvo, ali im i olakšavaju svakodnevni život i ispunjavanje obveza”, zaključila je Beljo rekavši kako je ovo ujedno prilika i za neke nove suradnje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno