Prekid i zaključenje natjecanja u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi vukovarsko-srijemskoj, a koji je uzrokovala epidemija koronavirusa Nogometni klub Frankopan iz Rokovaca-Andrijaševaca dočekao je na drugom mjestu prvenstvene tablice, iza momčadi HAŠK-Sokola.

U klubu su zadovoljni postignutim rezultatom, ali i ističu da se uvjek može bolje. Kada se gleda učinak momčadi trenera Maria Butkovića do prekida je upisano 8 pobjeda, 4 poraza i 4 neriješena susreta. Vrlo dobro za momčad koju čine isključivo domaći igrači. “Igradnjom sportskog centra i s kojim smo dobili vrhunske uvijete za rad, poklopio se i dobar sportski rezlutat. Pokazalo se da smo na pravom putu, a nekoliko proteklih godina to i dokazuje.”, rekao nam je predsjednik Frankopana Tomo Škegro, istaknuvši kako su posebno ponosni na to što su u velikom broju uspjeli vratiti publiku na svoje utakmice.

 

Odlukom Stožera civilne zaštite od 11. svibnja dozvoljeni su trenizi na otvorenom, ali za većinu klubova ova je vijest ipak stigla prekasno, jer su natjecanja prekinuta i zaključena pa nema prevelikog smisla trenirati punom parom bez cilja i utakmica vikendom. Međutim, u Frankopanu će iskoristiti ovu trenutno povoljnu epidemiološku situaciju te organizirati treninge kako bi se što kvalitetnije pripremili za narednu natjecateljsku sezonu, a i moguće igranje kvalifikacija za ulazak u viši rang natjecanja. “Da, donijeli smo odluku da se nastavi s treninzima uz praćenje epidemiološke situacije i naravno uz obavezno pridržavanje svih potrebnih epidemioloških mjera. Što se tiče igranja dodatnih kvalifikacija još nije ništa službeno. Priča se i moram priznati da zvuči izazovno. Razgovaramo i o toj mogućnosti, ali odlučiti ćemo o tome kada dođe vrijeme.”, zaključio je Škegro.

Izrađen je i projekt nadogradnje i uređenja Sportskog centra Frankopan kojim bi se pristupilo uređenju i opremanje pomoćnog igrališta umjetnom travom kako bi se osigurali cijelogodšnji uvjeti za treniranje, a planira se i dodatna izgradnja smještajnog kapaciteta sa 32 ležaja i mini bazenom te bi time upotpunili i zaokružili svoju sportsko turističku priču i ponudu.

U klubu aktivno djeluje oko 160 igrača i igračica, od toga je 40-tak najmlađih u dobi 5 do 10 godina i svi oni s nestrpljenjem očekuju nastavak treninga i igranja. U pripremi je i pokretanje i ženske nogometne ekipe, koja je prije nekoliko godina djelovala i trenirala u okviru Škole nogometa na koju su u Frankopanu posebno ponosni.

“U prekinutoj sezoni od svih kategorija u klubu, najbolji rezultat ostvarila je ekipa Mlađih pionira, predvođena trenerom Markom Marojevićem.”, rekao je Josip Vincetić, voditelj Škole nogometa dodavši kako u iznimno jakoj grupi (HNK Cibalia, HNK Vinkovci, NK Bedem, NK Dilj, NK Vuteks-Sloga i NK Fruškogorac Ilok) bili jesenski prvaci, s velikim izgledima i očekivanjima ta tako ostane i na kraju prvenstva. “Stoga su s pravom pored svih nas i najrazočaraniji što ih je ova situacija spriječila u nastavku natjecanja, jer svaki sportaš voli se dokazati i pobjediti na terenu.”, zaključio je Vincetić.