16 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Uz zvuke tambura, svaki dan osiguran besplatni čobanac na Slavonskom sokaku

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U dogovoru s Vukovarsko – srijemskom županijom i Gradom Vinkovcima, lovačka društva po prvi put sudjeluju u organizaciji Vinkovačkih jeseni i to na specifičan način.

Od ukupno 24 lovačka društva, svakog će dana, od 10. do 15. rujna, njih četiri na Slavonskom sokaku u popodnevnim satima započeti s kuhanjem čobanca za sve stanovnike grada na Bosutu. Za njih će svakog dana biti pripremljeno oko 400 besplatnih porcija koje će se dijeliti u 20 sati.

„Dodijeljen nam je prostor na Slavonskom sokaku, a mi smo ga uredili u lovačkom štihu i sve je spremno za početak”, najavio je Blaženko Bajić, predsjednik lovačkog saveza Vukovarsko – srijemske županije dodavši kako će za ovaj slavonski specijalitet danas biti zaduženi članovi lovačkih društava „Orao” iz Novih Jankovaca, „Jastreb” iz Starih Jankovaca, „Šljuka” iz Slakovaca i lovačka udruga „Jastreb” iz Babine Grede.


„Ovom prilikom pozvao bih sve posjetitelje Vinkovačkih jeseni da nas posjete na Slavonskom sokaku i da probaju ovu našu poznatu slavonsku deliciju, neće požaliti”, pozvao je Blaženko Bajić.

Uz zvuke tamburica, za koje su danas zaduženi članovi TS Sanjalice, na Slavonskom ćete sokaku imati priliku razgledati i rukotvorine izlagača koji će od danas pa sve do sljedeće nedjelje predstavljati svojih ruku djelo. Osim toga, na glavnoj pozornici u 19 sati počinju Folklorne večeri na kojima će nastupati KUD-ovi iz grada i susjednih općina, a danas, s početkom u 22 sata započinje koncert Opće Opasnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno