Foto: Marko Gracin | Dallas promo
Večeras u Saloonu (Glagoljaška 15) na svom prvom vinkovačkom koncertu nastupa izvrsni Iz@ Medošević & Borgie na kojem će u prvom redu promovirati svoj aktualni album “Opera u Sydneyu”. Ova štovana riječka rock atrakcija, večeras stiže na krilima aktualne hrvatske turneje, spremna pokazati vrijednosti čvrstog rock trija, koji se bazira na zvucima The Sonicsa, The Stoogesa, Motörheada, Partibrejkersa ali i na zvuku vinkovačke garage-punk-rock škole koju su predvodile Majke, Satan Panonski, Kaotične duše, Pokvarena mašta pa i tadašnji Nepopravljivi.
Od tuda valjda i zahvala benda na svom zadnjem, spomenutom, albumu na kojem za najveće utjecaje ističu, između ostalih, Fast Eddie Clarke iz Motörheada, braću Asheton iz The Stoogesa, Hendrixa, Richardsa ali i Koroziju, Dusparu i Kilmistera iz ranih Majki. Da li je mogao bolji hommoge vinkovačkoj garage-punk-rock sceni?!?
Naravno, spominju oni tu još i, na žalost, pokojnog riječkog gitaristu Dejana Saničanina Caneta (koji je Izetom svirao u bandu O.Š. Sulud III), Zlatka Gostića Voju iz Paranoye (koji je u tom bandu svirao s nedavno preminulim piscem Bekimom Sarjanovićem), pokojnog Brunetta Subiotta pjevača legendarnih The Spoons i izvjesnog Srkija Ž., kojem potpisnik ovih redaka ipak nije uspio ući u trag…
Izet Medošević je predstavnik srednje generacije, punk-filozof, alter-pjesnik i glazbenik jedan od nositelja ortodoksne riječke rock scene, koji je još ranije svirao u bendovima koji su se zvali Avlijaneri i O.Š. Sulud III. Danas su to Borgie, no stav, filozofija i oštra glazba su nepromjenjivi kontinuum.
Puno više o Izetu Medoševiću saznajte s linka a meni ne preostaje ništa osim da vas još jednom pozovem večeras u Saloon gdje će Borgie promovirati svoj aktualni album, sigurno začinjen s mnoštvom pjesama s prethodnika “Sunce je granulo”, ali i onih nastalih iz doba egzistencije grupa O.Š. Sulud III i neizostavnih Avlijanera.
Koncert kojeg nikako ne bi trebalo propustiti. Predviđeni početak happeninga je oko 21:00 sat. Vidimo se, spremni i nabrijani!!!