U skladištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci pristižu doslovno iz minute u minutu velike količine donacija od privatnih osoba, ali i onih udruženih, a riječ je o zaista velikim količinama potrebnih namirnica i higijenskih potrepština. Kako nam je i danas u izravnom javljanju u emisiji VK INFO na Radio Vinkovcima istaknuo Branko Tomić iz Gradskog društva Crvenog križa količina koja se prikupi dostavljat će se prema potrebama na terenu, a prema podacima od prije nekoliko godina za vrijeme velike poplave u Cvelferiji roba koja je prikupljena u pet tjedana bila je dostatna za gotovo godinu dana opskrbljivanja osoba s toga područja.

Jedna od takvih velikih donacija upravo je završena i istovarena, a riječ je o 17 paleta hrane i higijene složenih u 285 paketa prema uputama Hrvatskog crvenog križa. U paketima prehrane se nalaze brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja i mesna konzerva, namaz čokoladni, mlijeko, tost i voda, dok je u higijenskim sapun, šampon, pasta za zube, četkica, brijač, maramice suhe i vlažne, toaletni papir, maska za liste, te dezinficijens. U prikupljanje ovih paketa za potresom pogođena područja brzo su se udružile gradske tvrtke, te knjižnica, kazalište i muzej, a sve pod sloganom Vinkovci su uz vas!

Zbog velikog broja donacija Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci će organizirati i dežurstvo u svojim prostorijama na Trgu bana Josipa Šokčevića 1, (tel: 332 523) i na Novu godinu, ali i tijekom prvih dana nove godine odnosno i za vikend, kamo se mogu donijeti donacije za stradale, prema sljedećem rasporedu:  • 01.01.2021. petak, od 9 do 14 sati
  • 02.01.2021. subota, od 9 do 14 sati
  • 03.01.2021. nedjelja, od 9 do 14 sati