Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 županija, a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.
Predstavnici županijskih turističkih zajednica deset županija, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske, okupili su se jučer u Jastrebarskom gdje su potpisali Sporazum o projektnoj suradnji na razvoju i realizaciji projekta Okusi hrvatske tradicije. To je ujedno do sada najveća ostvarena programska suradnja u okviru sustava hrvatskih turističkih zajednica. Potpisivanju je nazočila i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te predstavnici Hrvatske turističke zajednice i Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.
Ova projektna suradnja, kako je navedeno u Sporazumu, ostvaruje se u cilju promicanja, razvitka i unapređenja ponude lokanih tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije, njihovog međusobnog umrežavanja radi zajedničkog tržišnog pozicioniranja, edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti usmjerenih na sadržajnije prepoznavanje Hrvatske kao gastronomske i enološke destinacije temeljene na lokalnim raznolikostima i posebnostima koje stvaraju uvjete za razvoj novih nacionalnih i lokalnih eno-gastronomskih turističkih proizvoda.
Nakon svečanosti potpisivanja Sporazuma, Izletištu Vinogradarska kuća Braje uručen je standard Okusi Zagrebačkoga kraja. Time se broj ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj koji nose standard Okusa tradicije popeo na 129.
U okviru događanja konstituiran je i Savjet projekta koji će upravljati njegovim razvojem, a za predsjednicu je izabrana je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.