6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Vikend u vinkovačkom Gradskom kazalištu

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradsko kazalište „Joza Ivakić” Vinkovci za ovaj vikend najavljuje dva događanja, predstavu za one najmlađe i stand up za one nešto starije.
Dr. Svelječić – doktor koji ima lijek za sve
U subotu, 14. studenoga, u 11 sati u Kazalištu gostuje predstava za djecu Petre Cicvarić „Dr. Svelječić”. Riječ je o produkciji Gradskog kazališta Sisak. Režiju potpisuje Peđa Gvozdić, a glume Dunja Fajdić, Katarina Šestić i Lino Brozić.
„Dr. Svelječić˝ topla je, duhovita i poučna priča o doktoru koji, kako nam i samo ime kaže, ima lijek za sve. Svakoga dana u njegovu ordinaciju dolaze baloni sa željama i molbama razne djece koja imaju određeni problem. U slučaju da se bojite paukova tu je dr. Svelječić, u slučaju da ste sramežljivi tu je dr. Svelječić, ako još piškite u krevet i to će naš doktor izliječiti svojim čarobnim napitkom. U spravljanju napitaka pomažu mu njegovi pomoćnici Vedra, Mrgud, Mudri i Straško koji se brinu da napitak ima sve sastojke i da dođu u prave ruke. No jednoga dana pojavi se djevojčica Mia koja želi postati zločesta kako bi se svidjela svojem društvu. Naš doktor našao se pred najtežim  zadatkom u njegovoj  dugogodišnjoj karijeri jer za loše stvari on ne spravlja napitke, ali također ne zna kako riješiti neobičan  problem . U svoj toj zbrci najviše će mu pomoći njegovi mali pomoćnici te malenoj djevojčici i njezinom društvu ukazati kako je u životu nabitnije biti dobar i pomagati drugima.
Dežurni krivac – skup najboljih “fora” zaokruženih u cjelinu od sat i 15
Također u subotu, 14. studenoga, u 20 sati najavljen je stand up „Dežurni krivac” Gorana Vinčića.
„Autorska predstava, skup najboljih “fora” zaokruženih u cjelinu od sat i 15. Energičnost, spontanost, komunikacija s publikom – sve je to dio ovog show-a. Sa preko 20 izvedbi, koji uključuje Zagreb, Slavoniju, Istru i Dalmaciju, show sjajno prolazi kod naše publike. Show traži odgovore na nekoliko pitanja: Kako je biti srednje dijete? Koga se uvijek optuži za nešto? Ko je uvijek na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme? Gdje su svi Slavonci? Što su narodnjaci edukativni? Kako pričaju ljudi u Mirkovcima? Ko je dežurni krivac?”, stoji u najavi nastupa Gorana Vinčića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno