2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Vinkovačka bolnica u Otoku će otvoriti odjel za fizikalnu terapiju

Više od autora

- vl promo-


Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Uskoro stanovnici istočnog dijela Vukovarsko-srijemske županije koji gravitiraju prema gradu Otoku, na fizikalnu rehabilitaciju neće morati dolaziti u Vinkovce, nego će to moći obaviti u Otoku. Upravno vijeće Opće županijske bolnice Vinkovci u lipnju je donijelo Odluku o proširenju djelatnosti kojom se djelatnost ustanove proširuje i na djelatnost fizikalne terapije, a nedavno je i Županijska skupština dala suglasnost da se ova odluka može provesti.

Ravnatelj OŽB dr. Krunoslav Šporčić obrazložio je prijedlog i istaknuo kako se proširenje odnosi na djelatnost fizikalne terapije koja će se obavljati u okviru postojećih ustrojstvenih jedinica i u okviru postojeće Mreže javne zdravstvene službe te postojećih zakonskih odredbi.

Primarijus Željka Kolak, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, voditeljica Odjela za fizikalnu med. i rehabilitaciju OŽB podsjeća kako je fizikalna i rehabilitacijska medicina grana medicine koja zadire u sve ostale grane i kompatibilna je s gotovo svim ostalim granama medicine. Uključuje rehabilitaciju djece – neurorizična dojenčad, djeca sa skoliozama, dječja posttraumatska stanja, rehabilitaciju odraslih osoba – posttraumatska i postoperativna stanja, neurološke bolesnike, reumatološke bolesnike, kardiološke bolesnike, sportaše.

“Radi velikog broja bolesnika koji se liječe fizikalnom terapijom na našem odjelu, a koji dolaze iz udaljenih mjesta naše županije, otvaramo odsjek našeg odjela u gradu Otoku kojemu gravitira oko dvadeset tisuća stanovnika. Njima ćemo omogućiti liječenje fizikalnom terapijom te time pružiti medicinsku uslugu svim bolesnicima koji zbog nemogućnosti dolaska u OŽB Vinkovci to ne bi mogli realizirati. Naime, bolesnici su otežano pokretni, nemaju mogućnost prijevoza ili novca.”, kaže primarijus Kolak.

Prostor ambulante fizikalne terapije u Otoku je novouređen i opremljen novim terapijskim uređajima. Raditi će iskusni i educirani fizioterapeuti. “Današnjim, suvremnim pristupom i novim manualnim tehnikama liječanja vrlo brzo rješavamo bolna stanja i vraćamo oštećenu funkciju tijela, a to ima veliko medicinsko i socioekonomsko značenje.”, kazala je primarijus Kolak naglasivši kako od ambulante u Otoku očekuje kvalitetan rad u dvije smjene.

Zbog opravdanih, tehničkih i administrativnih razloga ambulanta fizikalne terapije u Otoku nije počela s radom kako je bilo planirano povodom Dana Grada Otoka, ali kako je istaknula primarijus Željka Kolak, ambulanta će s radom krenuti vrlo brzo na zadovoljstvo svih stanovnika tog dijela županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno