24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Vinkovačka gimnazija sudjeluje u projektu “Čitanje u fokusu”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
Od prosinca prošle godine Gimnazija Matije Antuna Reljkovića sudjeluje u projektu „Čitanje u fokusu” u organizaciji Naklade Ljevak i Agencije za odgoj i obrazovanje. Projektu se pridružilo 20 škola diljem Hrvatske, a iz svake od njih sudjeluje isto toliko učenika.

Vinkovačku gimnaziju predstavljaju učenici drugih i trećih razreda koji pokazuju izniman interes za čitanje, što i je cilj ovog projekta, potaknuti mlade na čitateljsku aktivnost.

Aktivnosti će trajati tri mjeseca, a učenici će čitati tri djela: “Utopljeni” Neila Jordana, “Odrasli ljudi” Marije Aubert i “Digitalna demencija” Manfreda Spitzera. No, zadaća knjigoljubaca neće stati na tome. Oni će putem digitalnih platformi sudjelovati u razgovoru s navedenim autorima, moći će im postavljati pitanja o djelima, a za sam kraj će pisati kritičke osvrte o pročitanome.

„U školi smo organizirali čitanje i odabir najboljih kritičkih osvrta nakon čitanja prvoga djela romana N. Jordana „Utopljeni”. Učenici su čitali naglas osvrte pod zaporkom i na kraju odabrali tri najbolja teksta”, rekla je profesorica hrvatskog jezika Blaženka Šimunović dodavši kako su u prvom krugu odabrani tekstovi Lovre Brčića, Nike Biljan i Josipe Granić koje će, s tekstovima ostalih srednjih škola, biti vrednovani od strane povjerenstva u Zagrebu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno