20 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Vinkovačke braniteljice posjetile i pružile podršku braniteljicama petrinjskog kraja

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Predstavnice Udruge braniteljica Domovinskog rata Vinkovci posjetile su braniteljice Grada Petrinje i okolice, a druženje je održano u improviziranim prostorijama Udruge jer je zgrada, u kojoj je bila smještena, uništena u potresu.

Domaćini su ih dočekali izrazito srdačno, dojmilo ih je razumijevanje gostiju za teškoće kroz koje su prošli u posljednje vrijeme te želja za suradnjom i razmjenom iskustava.

“Tek što su se oporavili od ratnih razaranja i stradanja, doživjeli su novu tragediju, veliki potres koji im je promijenio živote, ali unatoč svemu, braniteljice i branitelji petrinjskog kraja zrače posebnom životnom energijom, željom i voljom da ponovno obnove svoje domove i zajedničke prostore”, rekli su iz vinkovačke Udruge braniteljica Domovinskog rata dodavši kako im je u realizaciji posjeta Petrinji veliko razumijevanje uz podršku pružila Vukovarsko-srijemska županija na čelu sa županom Damir Dekanićem i njegovim suradnicima.


Vinkovačke braniteljice pripremile su skromne poklone kao izraz podrške i potpore, što je domaćine posebno dojmilo. “Zadovoljne smo i ponosne što smo u ovom razdoblju socijalnog distanciranja uspjele realizirati ovaj posjet i provesti dan s našim kolegicama iz Sisačko-moslavačke županije s obostranom željom da se uspostavljena suradnja i dalje održi te unaprijedi”, zaključili su iz Udruge.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno