2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Vinkovački gimnazijalci brončani na Državnom natjecanju u košarci

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Vinkovački gimnazijalci sudjelovali su na Državnom školskom natjecanju u košarci, održanom u Poreču, a kući su se vratili s brončanom medaljom. Konkurencija od 24 momčadi govori o snazi natjecanja, a biti treći u državi velika je stvar.

„Ne mogu reći da je skroz dobar osjećaj jer uvijek nam bude krivo i mislimo da smo mogli još malo bolje, ali to je sport. Drago nam je da smo mogli našu školu i grad predstaviti u dobrom svjetlu”, osvrnuo se na uspjeh kapetan momčadi, maturant Dominik Lučić dodavši kako su im najteži protivnici bili Zadrani jer su u polufinalnoj utakmici imali veliku prednost koju su “prosuli”, napeta je bila igra do samog kraja, ali su na kraju ipak oni bili sretnije ruke.

Zadovoljstvo uspjehom nije krio ni profesor Tjelesne i zdravstvene kulture te trener košarkaške ekipe Matej Buhač koji se prvotno zahvalio Košarkaškom klubu Vinkovci na treningu i pripremama gimnazijalaca koji su njihovi dugogodišnji članovi. Za školska se natjecanja, dodaje, pripremaju po potrebi pa dobro dođe svakodnevni trening koji odrađuju u Klubu. „Na prošlom državnom natjecanju bili smo drugi. Svake je godine neizvjesno, uvijek imamo šansu osvojiti prvo mjesto, to je, uz kvalitetu igrača, i  pitanje količine sportske sreće”, recept za uspjeh podijelio je profesor Buhač.

„Velik je uspjeh biti treći. Naravno, oni kao sportaši željeli su zlato, ali ja sam presretna njihovim uspjehom i činjenicom da su lijepo predstavili ne samo svoju Gimnaziju, već i grad Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju”, istaknula je ravnateljica Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Ivana Biljan poželjevši im uspjeh i u daljnjem životu.

„Nadam se da će tim tijekom nastaviti kroz život i da će uspješno prezentirati sve ono što smo im mi pokušali usaditi kroz njihovo gimnazijsko obrazovanje. Djelatnici Gimnazije tu su da im pruže podršku, uz čiju će pomoć njihove kvalitete doći do izražaja te se snovi pretvoriti u stvarnost”, zaključila je Biljan još jednom čestitavši profesoru Buhaču i učenicima na brončanoj medalji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno