U subotu se na Jarunu u Zagrebu veslao Lađarski kup Grada Zagreba na kojemu je nastupila i ekipa udruge Vinkovačkih lađara u sastavu: Brno Sertić kormilar, Marko Kovačević, Stjepan Hiadoš, Ivan Šunjić, Mario Miličević, Matija Marinković, Filip Marić, Jan Rakijašić, Ivan Radoš i Domagoj Šego.

Riječ je o 9,6 kilometara dugoj utrci tradicionalnih neretvanskih lađa koju organiziraju Udruga lađara Neretve, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu na kojoj je prvo mjesto osvojila ekipa Udruga lađara Zagreb. Drugi je bio Crni put koji se tako nameće kao jedan od favorita ovogodišnjega Maratona. Slijedi Stablina koja je bila prva u prvom krugu utrke.

Četvrti je bio Argo Bjelovar, peti UL Sv. Ilija, šesti HRM, sedmi bjelovarski Šumari, osmi Sisak, deveti Veterani 4.gbr, deseti UL Gospa Karmelska Krvavac, jedanaesti lađari općine Slivno, dvanaesti UL Opuzen kojih dugo nije bilo na natjecanjima, trinaesti UL Sv. Ilija II, četrnaesti UL Jerkovac i petnaesti Vinkovački lađari.

Prvim trima ekipama medalje i pehare dodijelili su gradonačelnik Milan Bandić, ravnatelj bolnice Sveti Duh Mladen Bušić i član predsjednik UL Sv. Ilija Dalibor Obradović.

Za vinkovačke lađare sad slijede intezivne pripreme za 23. Marton lađa u Metkoviću, a koji bi se trebao održati 8. kolovoza, kao i za organizaciju maratona lađa povodom Dana Grada Vinkovaca.”, rekao nam je prof. Stjepan Sertić dodavši kako je odlazak u Zagreb realiziran u suradnji s Upravnim odjelom za kulturu Grada Vinkovaca i veliku podršku gradonačelnika Ivana Bosančića.