Pred Vama je novi broj Vinkovačkog lista, točnije 3478 broj koji smo u suradnji s našim partnerima pripremali nekoliko tjedana kako bi u konačnici stigao jutros u Vaše poštanske sandučiće na adrese 11.800 kućanstava u Vinkovcima.

Arhiva Vinkovačkog lista jedan je od najznačajnijih vremenika grada. To nam svakodnevno potvrđuju građani, od studenata do različitih istraživača ovih prostora koji do željenih informacija dolaze uz pomoć našeg relevantnog povijesnog izvora. Mi smo zapisivači povijesti i na to smo ponosni.

U Novostima čuvamo od zaborava različita sportska događanja, obljetnice mature, potpisivanje važnih ugovora, uspjehe u školstvu, znanosti i kulturi…Sva naša izdanja tijekom dugih 70 godina čuvamo izvorno, u tiskanom obliku, ali i digitaliziranom za lakše pretraživanje novijim generacijama.

Trenutno zapošljavamo 18 djelatnika, a prosječno su u ovoj medijskoj kući zaposleni preko 10 godina. Šest je redakcijskih novinara uz glavnu i odgovornu urednicu, većina visokoobrazovanih, te kolege čije je dugogodišnje novinarsko iskustvo zlata vrijedno mladima koji dolaze. Za funkcioniranje jedne ovakve medijske kuće neophodne su moderne vještine dva iskusna grafičara, pet osoba angažiranih u prodaji-oglašavanju, manifestacijama i projektima koje organiziramo i računovodstvu. Tri djelatnika odgovorna su za radijski program , dok je jedna osoba zaposlena na održavanju prostora.

U posljednjih nekoliko godina isključivo medijska kuća doživljava jedan preokret u poslovanju, ali uz razvijanje i značajan udio u prihodu, a to je organizacija manifestacija i provedba projekata. Iako smo novi u provedbi i realizaciji Europskih projekata, to je također ono što, kada podvučemo crtu, od Novosti čini uspješnu tvrtku. Organizacija početnih i završnih konferencija, medijska promidžba, grafički dizajn i izrada kompletnog promidžbenog materijala samo je dio poslova koji radimo, a prema broju odrađenih projekata iza nas možemo reći kako polako stječemo zavidno iskustvo i u tome dijelu.

Velik napredak u novije vrijeme donosi i naš portal Novosti.hr koji u sinergiji s društvenim mrežama za našu medijsku kuću donosi prednost nad ostalim medijima u regiji. Na portalu https://novosti.hr/ najviše se čitalo digitalno izdanje Vinkovačkog lista. „Klikali“ ste nas preko 3,5 milijuna puta, a objave na društvenim mrežama svakodnevno prati više od 16 tisuća naših pratitelja. Provjereno. Lokalno. Transparentno. To su Novosti.hr, uvijek prvi i odgovorni u svom pozivu.

Primjerak Vinkovačkog lista koji na adrese svih građana stiže četiri puta godišnje, u povodu Uskrsa, Dana Grada i zaštitnika Svetog Ilije, Božića, te Vinkovačkih jeseni. Zapravo, bilo tko, tko i malo razumije moć oglašavanja i lokalne medije može shvatiti kako takav potez nikako ne donosi gubitak, već baš suprotno povećan interes oglašivača, ali i približavanje kvalitete i informacije lokalne novine redovitim i potencijalno novim čitateljima. Podjela blagdanskih novina je višetjedni ako ne i mjesečni danonoćni rad redakcije, prodaje i grafike kako bismo na vrijeme pripremili zanimljive priče koje su lokalnom pučanstvu dostupne isključivo u lokalnim novinama. Raduje nas raditi za naš grad i ljude koji vrijedno doprinose njegovu rastu i razvoju od pekara, frizera, sportaša, liječnika, uspjeha školaraca, poduzetnika, gradske i županijske uprave, do udruga, poljoprivrede i na koncu političkih aktera koji kreiraju svakodnevicu. Oni čine život našeg grada, a naša je uloga i dužnost prenijeti informaciju, kritički se osvrnuti i zabilježiti to za povijest na korist budućih generacija.

Radio Vinkovci_novi studio

Krajem prošle godine  započeli smo s dugoočekivanim radovima na modernizaciji i unapređenju kompletne zastarjele opreme na našem najbržem mediju, a to su Radio Vinkovci. Prije dvije godine studio je doživio samo ušminkavanje, dok se u tehničkom dijelu jako malo odmaknulo od prethodnog stanja. Novi studio smiješi nam se već za nekoliko tjedana, a svi se veselimo tom modernom čudu i nadamo se kako će do tada i epidemiološka situacija dopustiti da to podijelimo s našim slušateljima. Do tada ostanite uz 90,2 Mhz ili na https://novosti.hr/uzivo