6 C
Vinkovci
Srijeda, 1. veljače 2023.

Vinkovački maturanti norijadom proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Više od autora

- vl promo-

Norijadom maturanti tradicionalno obilježavaju kraj srednjoškolskog obrazovanja. Pred njima je sada važan životni korak u kojemu će se neki od njih odlučiti za nastavak školovanja, odnosno odlazak na fakultet, dok će dio njih odmah krenuti s traženjem posla.

U Vinkovcima se ponovno ispred Gimnazije plesalo šokačko kolo, a nastavak proslave održat će se nas pomoćnom stadion Cibalije gdje će učenici tulumariti u glazbu. Dio njih otkrio nam je svoje planove za budućnost.

„Presretan sam što sam završio srednju. Napokon nema briga oko ocjena, ali bit će oko posla. Neću gubiti vrijeme na fakultet uzalud baciti 5 godina ni na što, a da indeks ostane prazan. Znam da me čeka dosta muka u daljnjem životu kojeg ću provesti u inozemstvu zahvaljujući liderima države. Što se tiče ovog dana bitno nam je samo da s napijemo i zabavimo”, rekao je Josip, učenik Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci.

Svoje dojmove podijelili su i učenici Zdravstvene i veterinarske škole Andrija Štampar.

„Prije svega bitno je dobro se zabaviti poslije srednje, a kasnije imamo planove poput sestrinstva ili medicine, a što se mene tiče to će biti sestrinstvo jer treba nastaviti sa strukom i liječiti naše bolesne ljude. Ako se opet dogode epidemije poput korone treba biti u pripravnosti i treba se brinuti o pacijentima jer to je zanimanje koje nikada neće ostati bez posla”, istaknula je Karla.

Karla (lijevo) zajedno s prijateljicom iz razreda

Njezin kolega iz razreda ima sasvim drugačije planove, odnosno kroz šalu nam jer rekao sljedeće:

Moji planovi su malo radnog iskustva na sezoni i onda idem za Švicarsku da radim na šalteru kao medicinski tehničar jer biti raditi na šalteru je jedan plemenito zvanje i najbolje zvanje u medicinskoj struci, naveo Leonardo.

Leonardo s malim dijelom razreda

Maturanti će se sada pripremati za maturu koja ih čeka tijekom ljeta, a zatim će za dobar dio njih krenuti pripreme za studije koje budu upisali, dok će neki krenuti u traženje posla.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno