18 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Vinkovački mjesni odbori Centar i Slavija

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vijeća mjesnih odbora zadužena su za ostvarivanje boljih uvjeta života na svom području kroz komunikaciju s građanima i nastojanje u rješavanju potreba u komunikaciji s gradskom upravom. Ususret predstojećim izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Vinkovaca o aktualnostima u mjesnim odborima Centar i Slavija.

MO Centar najfrekventniji je dio grada i onaj najizloženiji kada je riječ o prvom utisku gostiju Vinkovaca. Iako se u njegovo uređenje kontinuirano ulaže, potreba još uvijek ima.

Kako ističe predsjednik Vijeća MO Ivan Kubiček ono čime su zadovoljni u proteklom razdoblju svakako je gradnja nove Knjižnice, uređenje vanjskog, a sada i zatvorenog dijela tržnice, obnova i uređenje središnjeg parka, redovito održavanje dječjih igrališta, zaštita zgrade „Gradskog podruma” skelom čime se otklonila opasnost za prolaznike i promet, postavljanje led rasvjete u gotovo cijelom centru, uklanjanje starih stabala u Bloku Vladimira Nazora kod vrtića i u Ulici Antuna Mihanovića.

Ono na čemu inzistiramo kroz nekoliko mandata pa tako i u ovom zadnjem je izgradnja dječjeg vrtića Vladimir Nazor i rekonstrukcija cesta prema vrtiću, rekonstrukcija Zvonimirove i Hrvatskih žrtava, uređenje nogostupa na parnoj strani Jurja Dalmatinca, proširenje parking zone u Antuna Mihanovića s pravom povlaštene karte za stanare te uklanjanje breza u Bloku Vladimira Nazora na zahtjev stanara”, ističe Kubiček.

Najpozvaniji za ocjenu kvalitete života u svom mjesnom odboru svakako su građani, a u Centru među njima je i onaj koji je za to i najodgovorniji, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Sve ono što se radi u našem mjesnom odboru mijenja vizuru grada na bolje i ljepše. Radi se dosta i mogu reći da sam uglavnom zadovoljan, ali, naravno, uvijek ima prostora za napredak”, ističe Bosančić.

MO Slavija smjestio se na ulazu u grad iz pravca Nuštra. Kao i svi rubni dijelovi grada i Slavija se u nekoliko zadnjih godina mijenja na bolje.

Na cijeloj Slaviji provedena je aglomeracija te je, između ostaloga, rekonstruirana Ulica Kralja Tomislava, a asfaltirane su ulice Kralja Krešimira, Osječka, Kadićeva, Kneza Trpimira i Borovska, uređeno je nogometno igralište sa sjenicom te dječje igralište u Šokačkoj ulici, napravljena je otresnica na spoju Slavije i Male Bosne”, ističe predsjednik Vijeća Vlado Smolčić.

Planovi su, između ostaloga, kanalizacija i asfaltiranje Fitzyeve i Kvarnerske ulice, asfaltiranje Držićeve, Cvjetne, Cara Valentinijana i dijela Kralja Tomislava, pješačka staza u Šokačkoj i Kralja Zvonimira, dječje igralište u Kralja Tomislava, rekonstrukcija ulične rasvjete u Mate Topalovića, uređenje šetnice oko jezera Bajer.

Mjesni odbor djeluje kao produžena ruka gradske vlasti osluškujući i brinući za potrebe i probleme šire zajednice, sustavno radi na rješavanju komunalnih problema, uvodi sportske sadržaje za mlade i djecu, brine za urbani identitet i kulturu življenja našeg djela grada. Mislim da možemo biti zadovoljni, ali potreba ima još ”, na temu mjesnog odbora kaže stanovnica Slavije Jasmina Mađaroš.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno