U prostorijama Tehnološkog parka Vinkovci već četvrtu godinu za redom uspješno posluje “GoAds”, prva specijalizirana agencija za digitalni marketing i oglašavanje na području Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Unilever, HP, TELE2, Syngenta, Agrivi, samo su neki od preko 200 klijenata ove uspješne agencije koja radi za naručitelje iz cijeloga svijeta.

S obzirom na ambiciozne planove rasta i daljnjeg širenja poslovanja, popričali smo s osnivačem i direktorom agencije Vicom Božićem koji se, nakon 12 godina rada u Zagrebu u vodećim marketinškim i medijskim agencijama te kao voditelj odjela digitalnog marketinga u Vipnetu, odlučio na pokretanje vlastite agencije u Vinkovcima.

“Istovremeno, sa radom je počeo i Tehnološki park koji nam je omogućio najam poslovnog prostora i potrebnu infrastrukturu, što je u početku poslovanja bilo jako važno. Moja ideja i vizija je okupiti vrhunski tim i kreirati uspješnu digitalnu agenciju koja iz Vinkovaca radi za cijeli svijet. Usko smo specijalizirani za Google Ads/PPC oglašavanje, web analitiku i optimizaciju konverzija. Od osnivanja 2015. godine radili smo na brojnim kampanjama za klijente iz Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije i Australije. Veliku pažnju pridajemo i edukaciji tržišta, te tako predajemo na vodećim poslovnim učilištima, edukacijama i stručnim konferencijama iz područja digitalnog marketinga”, objašnjava Božić.

Zanimljivo je da je Agencija GoAds Google Partner, a njihov tim čine certificirani Google Ads i Google Analytics stručnjaci.

“U stalnoj smo potrazi za kvalitetnim i stručnim zaposlenicima iz raznih sfera digitalnog marketinga, a studentima pružamo mogućnost stručne prakse i stalnog zaposlenja nakon završetka fakulteta”, poručuje Božić, koji je ujedno i predsjednik i jedan od osnivača udruge VVIT, koja radi na promicanju i razvoju ICT sektora Vukovarsko-srijemske županije.

Inače, ova udruga proistekla je iz potrebe lokalnih IT tvrtki za aktivnijom međusobnom suradnjom, te je na inicijativu Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije i službeno pokrenuta u travnju ove godine.

Glavni ciljevi udruge su promicanje i razvoj ICT sektora, umrežavanje i razmjena znanja, te stvaranje preduvjeta za zapošljavanja i ostanak ICT stručnjaka na ovome području. U planu je i organizacija stručnih seminara i konferencija, a nedavno je u Vukovaru održan i prvi VVIT Meetup koji je okupio preko 50 sudionika.