-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Vinkovački učenici ukrasili božićnu jelku: Nadamo se da će se građanima svidjeti sve što smo napravili

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

„Pravili smo anđele, srčeka i zvončiće i sve smo to radili s velikim užitkom, jako nam je bilo zabavno”, rekla nam je Maja Nađurđ, učenica 8.c razreda koja je sa svojim kolegama iz Osnovne škole Bartola Kašića danas prigodno okitila veliku božićnu jelku u središtu Vinkovaca.

Blagdanski duh ove godine u našem će gradu biti u motivima anđela i upravo time su se vodili učenici šestih i osmih razreda Osnovne škole Bartola Kašića kada su dobili zadatak ukrasiti božićnu jelku, već staru „zaštitnicu” svakog Adventa. Napravili su tako jedan korak bliže onim najljepšim i najiščekivanijim danima u godini, a današnja radost i veselje u pješačkoj zoni pokazatelj su kako su djeca ovom projektu pristupila s velikim guštom.

„Na početku smo Adventa, ali na kraju posla koji smo obavljali u zadnje vrijeme na uređenju grada. Hvala djeci koja su sudjelovala u današnjem kićenju jelke i nadam se da ćemo narednih tjedana zajedno uživati u Adventu i svemu onome što smo pripremili, da ćemo do Božića izgraditi jedan pravi božićni duh i uz druženje s najmilijima uživati u ovom vremenu”, u ukrašavanju jelke pomogao je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ukrase su učenici, uz pomoć svojih nastavnika, radili od stiropora i stirodura, a glavne boje anđela i ostalih motiva koji krase jelku su bijela i zlatna.

Kako nam je pojasnila nastavnica likovne kulture u ovoj školi Ena Janković Vidmar, najprije su napravili skicu, motivi su zatim strojno izrezani, a učenici su ih potom ručno oslikavali.

„Našim učenicima je ovo prvi put da sudjeluju u kićenju pa su svi sretni i oduševljeni ovim malim, ali za njih velikim projektom. Nadam se da će se građanima svidjeti što su oni radili zadnjih par dana jer smo zadatak htjeli odraditi na jedan maštovit i kreativan način”, rekla je nastavnica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno